Almanya'dan UNICEF Türkiye'ye 25 milyon euro yardım

Almanya, Türkiye'deki Suriyeli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere UNICEF Türkiye'ye 25 milyon euro yardımda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya, "Kayıp Kuşaklar Olmasın" girişimi kapsamında Türkiye'deki Suriyeli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere UNICEF Türkiye'ye 25 milyon euro yardım yaptı.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Mersin Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında, mültecilere yönelik üstlendiği sorumluluk ve ortaya koyduğu uygulamalardan dolayı Türk hükümeti ve halkına teşekkür etti.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın mültecilerden söz ederken "mülteci" yerine "misafir" kelimesini kullanmasına büyük bir saygı duyduğunu belirten Müller, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye gelen insanların 1,1 milyonun da Almanya'ya vardığını belirtti.

"Bazı ülkeler Türkiye'yi örnek almalı"

İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinden de hareket ederek Almanya'nın bu zor zamanında Türkiye'nin yanında olması gerektiğinin altını çizen Müller, "Bu konuda destek olacağımızı zaten Almanya Şansölyesi Angela Merkel de birçok kez ifade etti. Varılan anlaşmaların geçerliliğini koruduğunu da vurguladı. Ben de bunu tekrarlamak istiyorum. Bu konularla ilgili olarak zaten cuma günü hükümetler arası yapılan görüşmelerde de gerekli açıklamalar yapıldı. Desteğimiz hem Avrupa düzeyinde hem ikili düzeyde devam edecektir" dedi.

Suriye'deki savaş ve Irak'taki savaş şartlarının herkes için bir görev teşkil ettiğini vurgulayan Müller, "Bu görev hem Avrupa hem de dünya topluluğu için bir görev. Burada bazı devletlerin de bu görevi üstlenmemek istemesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Onlar, Türkiye'den de örnek alarak, böyle zor zamanlarda ve savaş şartlarında birlikte görevlerin üstlenilmesi gerektiğini aslında görmeliler" diye konuştu.