Altın fiyatları, 'konsolidasyon' sürecinde

Fiyat, 1141 doları aşarsa yeni hedef 1168 dolar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Uluslararası piyasalarda altın fiyatlarının konsolidasyon sürecinde olduğuna dikkat çeken fon yönetimi ve danışmanlık firması ScotiaMocatta, fiyatların 1141 dolar üzerinde bir kapanış gerçekleştirmesi halinde yeni hedefi 1168 dolara çıkabileceği uyarısında bulundu.

Firmanın yaptığı kısa yorumda şu ifadelere yer verildi:

"Altın fiyatları 4 hafta boyunca düşüşle kapandıktan sonra ilk kez geçen haftayı bir önceki haftaya göre değer kazanarak tamamladı. Geçen haftayı 1136 dolardan tamamlayan altın 17 aralıkta gördüğü 1141 dolar seviyesindeki tepenin altında bir kapanış aşamış oldu.

Bu aşamada fiyatların 1141 dolar direnci ve 1114 dolar desteği arasında bir konsolidasyon süreci içinde olduğunu söyleyebiliriz. 1141 dolar kırılacak olursa 1168 doları hedefleyen yeni bir yükseliş dalgası yaşanabilir."

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.