Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı ​

Haftaya 1160 seviyesi üzerinde başlayan ons altın şu sıralarda 1155 destek seviyesinde seyrediyor. Geçtiğimiz hafta, Yunanistan ve Çin haberlerindeki endişelere rağmen ons altına talebin zayıf olduğu görüldü. Bu nedenle ons altında sert tepkiler oluşamadı. Gün içerisinde 1160 seviyesinden 1151 seviyesine doğru düşüş gösteren ons altında, 1151’den tepki alımlarının geldiğini görüyoruz. Ancak 1155 seviyesini aşmakta başarısız kalıyor. 

Bu hafta ABD’de gündem oldukça yoğun. Fed’in faiz artırımı için yakından takip ettiği enflasyon rakamları Cuma günü açıklanacak. Enflasyonda %2'ye doğru hareketlenmeler görülmesi durumunda Fed'in faiz artırımına yaklaştığını gösterebilir. Bu algı, dolar tarafını güçlendirebileceğinden ons altında da satış baskısını hızlandırabilir. Ayrıca Çarşamba günü Fed başkanı Yellen konuşması ve ABD bej kitap raporu yayınlanacak. ABD’den gelecek olan veriler Altın ve Dolar endeksini yakından ilgilendirebilir. 

Teknik olarak incelediğimizde, ons altında 1155 seviyesinin aşılmasıyla alımlar hızlanabilir ve bu durumda 1160/1170 direnç seviyeleri takip edilebilir. Ancak dolardaki güçlenme devam ederse ons altında ilk olarak 1147 destek seviyesi karşımıza çıkmakta.
Dirençler: 1160/1170/ 1174
Destekler: 1152,8/1147/1142 

menkul-2.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/