Altında 'işlem teminatı' yükseltildi

İAB'da üyelik teminatının en az yüz katı tutarında işlem yapmayanlar, üyelikten çıkarılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul Altın Borsası'nda bir takvim yılı içerisinde üyelik teminatın en az yüz katı tutarında işlem yapmayanlar, Borsa üyeliğinden ve/veya temsilciğinden geçici olarak çıkartılacak. Önceki düzenlemede üyelik teminatlarının en az 10 katı tutarında işlem yapmayanlar, Borsa üyeliğinden ve/veya temsilciğinden geçici çıkartılıyordu.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) İstanbul Altın Borsası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmeliğin "üyelik aidatları ve teminatları" başlıklı 16. maddesinin altıncı fıkrasına "kıymetli madenler" bendi eklendi.

Yönetmeliğin Disiplin Cezalarını Gerektiren Fiil ve Hareketler başlıklı maddesinde yapılan değişikliğe göre, bir takvim yılı içerisinde Borsa'da üyelik teminatlarının en az 100 katı tutarında işlem yapmayanlar, Borsa üyeliğinden ve/veya temsiliciğinden geçici olarak çıkartılacak. Önceki düzenlemede üyelik teminatlarının en az 10 katı tutarında işlem yapmayanlar, Borsa üyeliğinden ve/veya temsilciğinden geçici çıkartılıyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir