Altında düşüş kısa sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

ABD’de finansal piyasalar resmi tatil sebebiyle tatil. Bu nedenle dolar ve emtialarda yoğun işlemler yerini sakinliğe bıraktı. Ons altın da 1170 direncine yakın seyirler izlese de aşmayı başaramadı. Önceki gün 1156 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altın, beklentileri karşılamayan istihdam rakamları ve saatlik kazançlar verileri sebebiyle düşüş hareketini yarıda keserek dönüş gösterdi.

Ons altında dünkü istihdam verileri ardından yükseliş görsek de, talebin oldukça zayıf kaldığını, ons altında görülen kısmi yükseliş sonucu daha sert satış baskısıyla karşılaştığını görüyoruz. Tam da bu noktada altında olası yükseliş görülmesi durumunda düşüş trendlerinin geçtiği noktalarda oluşturduğu direnç noktalarını değerlendirmekte fayda var.

Teknik olarak ele aldığımızda Mayıs ortasında test ettiği 1232 seviyesinden başlayan düşüş trendi devam ediyor. 1142-1232 aralığında çizdiğimiz Fibonacci seviyelerine göre 1175 ara direnç (‘61.8), 1188 (’50.0) seviyesi ise düşüş trendinin geçtiği direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle altının 1170 direncini aşması durumunda yukarıda bahse konu olan direnç seviyelerini test edebiliriz. Ancak düşüş trendi kırılmadığı süre boyunca ons altında alt destek seviyeleri takip edilecektir.

Dirençler: 1170/ 1175/ 1180
Destekler: 1162.5/ 1155.5/ 1150

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20150703153849.png

aaaaaaggggg.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.