Altınoluk Belediye Başkanı Tahliye edildi

Belediye Başkanı İsmail Aynur, avukatının mahkemeye yaptığı talebin kabul edilmesi üzerine tahliye edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDREMİT - Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde "ihalesiz araç alımı" iddiasıyla tutuklanan Belediye Başkanı İsmail Aynur, avukatının mahkemeye yaptığı talebin kabul edilmesi üzerine tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur ve ihale komisyonunda görev alan 5 görevli ile iş adamları Muzaffer S. ve ortağı Mehmet Ç, geçen yıl temmuz ayında yapılan ancak gerçekleşmeyen bir traktör alımı ihalesiyle ile ilgili 3 Şubat 2009 tarihinde gözaltına alındı.

Sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Belediye Başkanı İsmail Aynur ile iş adamları Muzaffer S. ve ortağı Mehmet Ç. tutuklanırken, ihale komisyonunda görevli 5 belediye çalışan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi, "davanın tensip aşamasında", sanık avukatlarının tahliye talebini "İddianamenin 6 mart cuma günü" mahkemeye ulaşması üzerine değerlendirdi. Mahkeme heyetince yapılan değerlendirme sonucu sanıkların tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

Bu kararın ardından 33 gündür tutuklu bulunduğu Burhaniye Cezaevi'nden tahliye edilen İsmail Aynur'u, yakınları ve partililer karşıladı.