Amaç, Fenerbahçe'yi ele geçirmekti

Futbolda şike davasının ilk duruşması yarın başlıyor. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım dava öncesinde avukatları aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - "Futbolda şike" iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanıklı davanın görülmesine, yarın Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda başlanacak. Tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yarınki ilk duruşma öncesi açıklamalarda bulundu. 
Yıldırım, Fenerbahçe resmi sitesinden yayınlanan "Hep birlikte güzel günler göreceğiz" başlıklı açıklamasında şunları kaydetti: " "Bu yargılamayı takip ve buna tanıklık eden herkes bilmelidir ki, mücadelemiz zulüm ve zalimledir. Sekiz aydır sizlerin huzuruna çıkarılmayı beklemekteyiz. Bizlere reva görülen bu muamele, ne vatanını satanlara ne yetim hakkı yiyenlere ne de devlete ve halkına kurşun sıkanlara görüldü. Suçlandığımız asılsız iddialar, hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, kişilik haklarımız hunharca katledilerek, yanlı ve yanlış her bilgi kamuoyuna servis edildi, sızdırıldı.
Birileri düğmeye bastı. Amaç, Fenerbahçe'yi ele geçirmekti ve bunun için önce ona hizmet eden, onun başarısı için uğraşan Fenerbahçeliler ele geçirilmeliydi. Öyle de yaptılar. Ancak karşılarında Fenerbahçe'nin o büyük taraftarlarını buldular. Sonra bizlerle Başbakanımızın irtibatını koparmaya kalktılar. Ve hatta kulübümüz ve Yönetimdeki arkadaşlarımızla da irtibatımızı koparmaya çalıştılar. Ama yapamadılar." 
Şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor
Okların Fenerbahçe'ye çevrildiğini, sarı-lacivertli futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi hakkının, emeğinin ve parasının çalındığını ifade eden Yıldırım, "Takımımızın, Şampiyonlar Ligi hakkını, emeğini, parasını çaldılar. Hem de sizleri yani yargılama yapacak mahkemeleri dahi hiçe sayarak. Ancak bunu da başaramadılar. Bir kısmı kaçtı, kalanlar ise kovalanmayı beklemekte. Ve gördük ki, bizler, hohlaya hohlaya buz dağlarını eritmişiz. Şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor. Gelinen noktada kamuoyunun huzurlarındayız. Şimdi susma sırası onlarda. Aslında mizacım bu kadar haksız, bu kadar kurguya dayalı bir linç kampanyasına cevap vermeye uygun değil" şeklinde ifadeler kullandı.
Silivri'de şike davası hazırlığı
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki büyük salonda ilk duruşması yapılacak olan dava nedeniyle cezaevi önünde çeşitli hazırlıklar yapılıyor.
Fenerbahçeliler Derneği ve Sarı Lacivert Derneği tarafından, yarın kalabalık olarak gelmesi beklenen taraftarlar için, duruşma salonunun karşısında bulunan alana yaklaşık bin kişilik çadır kuruluyor.
Yine bu çadırın yanında 3 tane de küçük çadır kurulması için hazırlık yapılırken, bu çadırlarda taraftarlara yiyecek ve içecek ikramlarında bulunulacak.
Basın mensuplarının da aynı alanda yayın yapması nedeniyle jandarma görevlileri tarafından taraftarların bulunacağı alan ile gazeteciler için ayrılan alan arasına demir bariyerler konuldu.
Duruşma salonunun karşısındaki araziyi çevreleyen tel örgülere de taraftarlar tarafından "Sana söz yine baharlar gelecek", "Kırılsa da kanadımız, asiye çıksa adımız, duyan duysun, bilen bilsin böyledir bizim sevdamız" ve "Fenerbahçeme dokunma" yazılı büyük pankartlar asıldı.
Öte yandan, davaya bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin de bu sabah davanın görüleceği duruşma salonuna gelerek, incelemelerde bulundu.
 
Şener ve Şakar beraatlarını istedi
Şike iddialarına ilişkin dava kapsamında Trabzon'da talimatla ifadeleri alınan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Asbaşan Nevzat Şakar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi.

Trabzon Adliyesi'nde ifade veren Şener, Zeki Mazlum'a verildiği iddia edilen para konusunda "Zeki Mazlum, Trabzonspor Kulübünün güvenliğinden sorumludur. Zeki Mazlum'a verildiği iddia edilen para stadın güvenliğiyle ilgili verilen paradır. Dava konusu olayla ilgisi yoktur" şeklinde konuştu.

 
Bu konularda ilginizi çekebilir