Amerikalıların "Taht Oyunları" merakı

Dünyada 75 ülkede yayınlanan "Game of Thrones" dizisindeki dekor ve kostümlerin yer aldığı sergiyi görmek için binlerce kişi saatlerce kuyrukta bekledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Dünyada 75 ülkede yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisinde kullanılan dekor ve kostümlerin yer aldığı sergi, Amerikalılar tarafından ilgi gördü.

New York'taki Manhattan bölgesinde müzeye dönüştürülen salonda bir hafta süreyle açık kalan gezici sergiyi her gün ortalama 5 bin kişi gezdi.
Dünyada izlenme rekorları kıran dizinin hayranları, soğuk havaya aldırışı etmeden salonun önünde 200 metreyi bulan kuyruklar oluşturdu.
Sergiyi görmek isteyen halk, salonun önünde yaklaşık 2 saat beklemek zorunda kaldı.

Tahtta fotoğraf çektirdiler

Ünlü dizinin 70 parçadan oluşan kostüm ve dekorlarını yakından görme fırsatı bulan Amerikalılar, fotoğraf stüdyosuna dönüştürülen tahtta fotoğraf çektirebilmek ve gerçeğe benzer okların kullanıldığı dizinin bilgisayar oyununu denemek için tekrar sıraya girdi.
Dizinin hayranlarından 21 yaşındaki Kevin David, AA muhabirine yaptığı açıklamada sergiyi çok beğendiğini, beklediğine değdiğini ve dekorların harika olduğunu belirtti. David, dizinin ilk bölümünden bu yana izlediğini ifade etti.
Öğrenci John Shepard ise özellikle kıyafetlerden etkilediğini kaydederek, "Güzel bir deneyimdi. Artık diziyi daha farklı bir bakış açısıyla izleyeceğim" dedi.

Türk oyuncu Sibel Kekilli de dizide oynuyor

Amerikalı yazar George Raymond Richard Martin'in 'Buz ve Ateşin Şarkısı' adlı romanından televizyona uyarlanan dizide, Türk asıllı oyuncu Sibel Kekilli de "Shae" karakteriyle rol alıyor.
Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 75 ülkede yayınlanan Taht Oyunları dizisinin üçüncü sezonu gösterilmeye başlandı.
"Westeros" adlı hayali kıtadaki bulunan krallıklardaki taht oyunları, entrikalar ve savaşları konu alan dizide Sean Bean, Lena Headey, Emilia Clarke, Peter Dinklage ve Jason gibi isimler yeralıyor.