Anadolu Jet, Antalya'dan Şam'a direkt uçuş başlattı

Doğrudan karşılıklı seferler 3 Haziran tarihinden itibaren başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'dan, Suriye'nin başkenti Şam'a, ilk kez 3 Hazirandan itibaren Anadolu Jet tarafından doğrudan karşılıklı seferler başlatılacak.

Türk Havayolları Antalya Satış Müdürü Ömer Durna, Akdeniz Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ile düzenlediği basın toplantısında, Suriye ve İran başta olmak üzere Antalya'dan yapılacak yeni uçuşlarla ilgili bilgi verdi.

Durna, Şam'a uçuşların pazartesi ve perşembe günleri haftada iki gün olarak başlatılacağını, uçakların Antalya'dan saat 10.00'da hareket etmesinin ve aynı gün öğleden sonra dönmesinin planlandığını bildirdi.

AKTOB ile yaptıkları görüşmelere bağlı olarak Antalya'ya İranlı turistlerin taşınması konusunda da yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirten Durna, yine Anadolu Jet ile 5 Mayıstan itibaren haftada üç gün Ankara aktarmalı Antalya - Tahran seferlerinin başlatılacağını söyledi. Ankara aktarmalı Antalya - Tahran seferleri çarşamba, perşembe ve pazar günleri yapılacak.

Milano uçuşları

Anadolu Jet ile bu yaz döneminde Rusya'nın bazı kentlerine de charter uçuşlarının planlandığını, ancak kesinleştirilmediğini bildiren THY Antalya Satış Müdürü Durna, 14 Hazirandan itibaren  THY ile Antalya - Milano arasında da tarifeli seferlerin başlatılacağın bildirdi. Durna, Antalya'dan Milano'ya tarifeli seferlerin pazartesi cumartesi, Milano'dan Antalya'ya ise cuma ve pazar günleri olacağını belirtti.

 Tarifeli seferlerin, yapıldığı kente önemli oranda katkı sağladığına işaret eden Durna,  geçen yıl 2 Ekimde başlatılan Antalya - Paris uçuşları sayesinde Fransa'dan gelen turist sayısının önemli oranda artığını vurguladı. Durna, bu çerçevede bu yılın ilk üç ayında Paris'ten gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 artmasında THY'nin  başlattığı tarifeli seferlerin önemli payı bulunduğunu söyledi.

Durna, halen Paris'ten Antalya'ya haftada iki gün olarak yapılan tarifeli seferlerin kısa süre içinde 4'e çıkarılmasının planlandığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir