Anadolu liselerine sınavla öğretmen alınmayacak

MEB, Anadolu liselerine öğretmen alımını sınav kapsamından çıkarmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anadolu, fen, sosyal bilimler güzel sanatlar ve spor liselerine öğrencileri olduğu gibi öğretmenleri de sınavla seçen Milli Eğitim Bakanlığı, bu konudaki yönetmeliği yenileyerek, Anadolu liselerine öğretmen alımını sınav kapsamından çıkarmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik Taslağı" hazırladı ve görüş alınmak üzere ilgili kuruluşlara gönderildi.

Taslağa göre, fen, güzel sanatlar, sosyal bilimler ve spor liselerine öğretmen alımı yine sınavla yapılacak ancak tüm genel liselerin Anadolu liselerine dönüştürülmesi kapsamında "Anadolu" statüsündeki liselere öğretmen seçimi sınav dışında tutulacak.

Taslakta, seçme sınavına ile başvuru koşullarında bazı değişiklikler öngörüldü. Buna göre, bu okullar için Seçme Sınavı Komisyonu, Personel Genel Müdürünün veya görevlendireceği bir genel müdür yardımcısının başkanlığında, bir hukuk müşaviri ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğünden en az daire başkanı düzeyinde birer temsilci olmak üzere 5 kişiden oluşacak. Mevcut yönetmelikte bu komisyon 10 kişiden oluşuyor. İl Değerlendirme Komisyonunda ise 3 kişi olacak.

Deneyim şartı 3 yıla çıkarılıyor

Bu okullarda görev almak isteyen öğretmenlerde aranan şartlarda da bazı değişiklikler yapıldı. Başvuracak adaylarda öğretmenlik deneyimi koşulu 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı.

Başvuracak adaylarda Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Öğretmen Olarak Atanacakların Belirlenmesine İlişkin Kararlarına göre "alanı',' atanacağı eğitim kurumuna atanmaya uygun, alanında en az 3 yıl öğretmenlik yapmış, başvuru tarihi itibariyle bakanlık kadrolarında öğretmen olarak ya da diğer hizmet sınıflarında görev yapıyor ve son 3 yıllık sicil notu ortalamasının en az iyi derece olması şartı aranacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir