Anafor operasyonunda 2 kişi daha yakalandı

İzmir'de, tehdit, zorla çek senet imzalatma, adam yaralama suçlarına karıştıkları gruba yönelik operasyon kapsamında 2 kişi daha yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'de, geçen şubat ayında Çeşme'de ayağından vurulan şarkıcı Özcan Deniz'e yönelik silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen gruba karşı düzenlenen operasyon kapsamında 2 kişi daha yakalandı. Gözaltındaki toplam 24 zanlı adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, operasyon, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yürüttüğü, A.T.B'nin liderliğindeki gruba yönelik 2,5 ay önce gerçekleştirilen "Anafor" operasyonuyla bağlantılı olarak 5 ilde gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında dün gözaltına alınan 22 kişinin ardından 2 kişinin daha yakalandı. İzmir'de 15, İstanbul'da 4, Sakarya'da 3, Muğla ve Çankırı'da 1'er zanlının yakalandığı operasyonda 7 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 1 pompalı tüfek, 87 mermi, 2 kilo 200 gram esrar ve 9 senet ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliğinde sorgulanan ve aralarında bir gece kulübü işletmecisinin de yer aldığı zanlıların, tehdit, zorla çenek senet imzalatma, adam yaralama suçlarına karıştıkları, Çeşme ilçesinde geçen şubat ayında ayağından vurulan şarkıcı Özcan Deniz'e yönelik silahlı saldırıyı da azmettirdikleri ileri sürüldü. Özcan Deniz'in, İzmir'e gelerek olayla ilgili "mağdur" sıfatıyla polise ifade verdiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 24 zanlı adliyeye gönderildi.