Ananas suyu ile güzelleşin

Yapılan araştırmalarda ananas suyunun bol miktarda mineral ve vitamin içerdiğini ve içeriğindeki B ve C vitaminlerinin hücre kaybını ve cilt rahatsızlıklarını engellediği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapılan araştırmalarda ananas suyunun bol miktarda mineral ve vitamin içerdiğini ve içeriğindeki B ve C vitaminlerinin hücre kaybını ve cilt rahatsızlıklarını engellediği bildirildi. Uzmanlar tarafından yaz aylarında vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminler ve mineralleri içerdiği vurgulanan ananas suyunun, birçok hastalığa karşı kalkan görevi gördüğünü içeriğindeki C vitamini ile güneşten zarar gören derinin yenilenmesi için gerekli kolajen oluşumuna fayda sağladığının, bulundurduğu mineraller ile yıpranan saç ve tırnakların da sağlığına kavuşmasında yardımcı olduğunun da altı çizildi.


Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç yaz aylarında yoğun güneşe maruz kalmanın cilt rahatsızlıklarına neden olabileceğini belirtirken terleme ile yaşanan su ve mineral kaybının önüne geçilmesi için bol miktarda sıvı tüketilmesini gerektiğini belirtti. Ananas suyunun bol miktarda demir, kalsiyum, A, B ve C vitamini içerdiğini, yaz aylarında ferahlamak için ananas suyunun sağlıklı bir alternatif olduğunu ifade eden İnanç, Ananas suyunun içindeki doğal şekerin vücuda enerji verdiğini de hatırlattı.

İnanç “Ananas suyunun 100 mililitresinde 11 miligram C vitamini bulunuyor. Kolejen oluşumuna yardımcı olan C vitamini güneşin zararlı ışınlarının meydana getirebileceği cilt sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor. Bol miktarda demir ve kalsiyum içeren ananas suyu, güneşte yıpranan saçların yenilenmesine fayda sağlarken, antioksidan özelliği ile vücuttaki toksinlerin de atılmasını kolaylaştırıyor” dedi