”Anayasa değişikliğinin uzlaşılarak yapılmasından memnunum”

Sabancı, Anayasa değişikliğinin Türkiye'de hemen hemen herkesin arzu ettiği bir konu olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOSTON - Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "Anayasa değişikliği, Türkiye'de sosyal olarak hemen hemen herkesin arzu ettiği bir konu, bunun da mecliste, parlamenter sistemin içinde tartışılarak, uzlaşılarak yapılıyor olmasından memnuniyet duyuyorum" dedi.

Güler Sabancı, Boston'da düzenlenen 3. Sabancı Üniversitesi Mezunları buluşması sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Sorular üzerine Boston'a Washington'dan geldiğini ve orada Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunun uluslararası yönetim kurulu üyesi olarak önemli bir toplantısına ve gala yemeğine katıldığını söyleyen Sabancı, galada ABD'nin 42. Başkanı Bill Clinton'ın ve İrlandalı rock grubu U2'nun solisti Bono'nun ödül aldıklarını söyledi.

Sabancı, Türkiye'deki anayasa değişikliği çalışmaları ile ilgili soru üzerine, "Anayasa değişikliği, Türkiye'de sosyal olarak hemen hemen herkesin arzu ettiği bir konu, bunun da mecliste, parlamenter sistemin içinde tartışılarak, uzlaşılarak yapılıyor olmasından memnuniyet duyuyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir