Ankara Emniyet Müdürü Özdemir cezaevinde

'İhaleye fesat karıştırmak' ve 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Özdemir tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verilen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Sincan F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kayseri'de yürüttüğü soruşturma kapsamında, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hakkında yakalama emri çıkartılan Özdemir, bir süredir tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesinden ambulansla adliyeye getirildi.

Özdemir, burada Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Mahkeme, Özdemir hakkındaki yakalama emrini vicahiye çevirerek tutuklanmasına karar verdi.

Özdemir, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tutuklama kararının ardından, evrak işlemlerinin tamamlanması için bir süre adliyede bekletildi.

Gazetecilerin görüntü almaması için mahkum kapısından çıkartılan Özdemir, daha sonra ambulansa bindirilerek, Sincan F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Bir dönem Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Özdemir'in, Kayseri'de yürütülen soruşturma çerçevesinde Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından ifadesi alınmış, savcı, Özdemir'i, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkartılan Özdemir, serbest bırakılmıştı.

Savcının, Özdemir'in serbest bırakılmasına itiraz etmesi üzerine, itirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Özdemir'in avukatlarının, yakalama kararının kaldırılması talebiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz da yerinde görülmeyerek, reddedilmişti.

Avukatı karara itirazda bulunacak

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in avukatı Sadiye Saçlı Sezer, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Özdemir hakkındaki yakalama emrinin yüzüne okunduğunu ve tutuklanmasına karar verildiğini belirtti.

Müvekkilinin tutuklanmasına ilişkin karara mahkeme heyetinden bir üyenin muhalif kaldığını bildiren Sezer, daha önce yakalama kararı veren hakimlerin, Özdemir'in tutuklanması yönünde karar aldığını ifade etti.

Yasal sürecin devam ettiğini, tutuklama kararına karşı bugün veya yarın itirazda bulunacaklarını belirten Sezer, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinin, itirazlarını değerlendireceğini ve başvurularından sonra 3 gün içinde kararını açıklayacağını kaydetti.

''Özdemir'in hastaneye mi yoksa cezaevine mi götürüleceğine'' ilişkin soru üzerine, buna doktorların karar vereceğini söyleyen Sezer, bir başka soru üzerine, bir süredir tedavi gören Özdemir'in sağlık raporlarını savcılığa sunduklarını ve bu raporların değerlendirileceğini anlattı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir