Gar katliamı anmasında gerginlik

Talatpaşa Bulvarı’ndan Ankara Garı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Garı önünde geçen yıl gerçekleşen terör saldırısının yıl dönümünde Talatpaşa Bulvarı’ndan Ankara Garı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Saldırının yapıldığı alana karanfil bırakmak isteyen gruba polis, alana sadece saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin alındığını belirterek uyarılarda bulundu. Polisin uyarılarını dikkate almayan eylemcilere TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.

Bu yollar bugün trafiğe kapalı!Bu yollar bugün trafiğe kapalı!

Öte yandan, gruba yapılan müdahalenin ardından saldırının yapıldığı alana HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP milletvekilleri geldi.


Vali ve beraberindekiler olay yerine kafanfil bıraktı

Ankara Garı önündeki bombalı terör saldırısında ölenler için sabah anma töreni düzenlendi. Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet olay yerine gelerek patlamada hayatını kaybeden vatandaşların anısına olay yerine karanfil bıraktı. Vali Topaca, burada yaptığı konuşmada, kanlı saldırıda yaşamını yitirenler ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı terör saldırısında şehit olan asker ve sivil vatandaşları rahmetle andığını söyledi.

Topaca yaptığı açıklamada; "Bugün birkez daha geçen yıl yaşadığımız acıyı üzüntüyle hatırlıyoruz. Burada kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızı ve dün aynı şekilde yaşadığımız büyük bir acı var. Bu acıların biran önce dinmesini millet olarak hep birlikte temenni ediyoruz" dedi.

Küçük grupların anma etkinliğine izin var

Vali Topaca, Ankara Garı önünde küçük grupların anma etkinliği yapabileceklerini, bunun dışındaki programlara riskler olduğu düşüncesiyle güvenlik nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi.

Polis müdahale etti

Valinin açıklamasının hemen ardından polis anma etkinliğinin yapılacağı Gar meydanına giden gruplara müdahalede bulundu. Polis Talatpaşa Bulvarı üzerindeki gruba biber gazıyla müdahale etti.

CHP Milletvekilleri polisle tartıştı

Ankara' da bir müdahalede Hipodrom caddesindeki Ulaştırma kavşağında yaşandı. Alana girmek isteyen aralarında CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ve Ali Şeker' in de olduğu gruba polis önce dağılın uyarısı yaptı. CHP milletvekilleri grubun alana alınması konusunda polis müdürleriyle tartıştı. Milletvekillerinin alandan ayrılmasının ardından polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Kılıçdaroğlu'nun katıldığı sempozyumda Ankara protestosu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları" sempozyumuna katıldı.

Kılıçdaroğlu kendisinden önceki konuşmacıları dinlerken salondaki bir grup, Ankara Gar patlamasıyla ilgili protesto gösterisi yaptı. Ayağa kalkan grup, "Ankara'yı unutturmayacağız" şeklinde sloganlar attı. Grup, polisin müdahalesiyle salon dışına çıkarıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir