Ankara için yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre Ankara'da sabah saatlerinde kuvvetli yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Ankara'da sabah saatlerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, görülecek yağışların zamanla kuvvetlenerek sabah saatlerinde etkili olması beklendiğinden, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
 
Kriz masası oluşturuldu
 
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yoğun yağış ihtimali uyarısı üzerine başkentte acil önlemler alındı.
 
Afet Kriz Masası görevlileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül Başkanlığında bir araya geldi.
Aşırı yağışlar sonucu oluşabilecek muhtelif su baskınlarına karşı gerekli kamyon, motopomp, ikmal araçları ve hafif iş makineleri gibi ekipmanlar ile bin 500 kişilik personel hazır hale getirildi.
 
Vatandaşlar ihtiyaç halinde Alo 153'ü arayarak Mavi Masa Hattı'na ulaşabilecek.
 
Akdeniz ve Karadeniz'de yağış uyarısı
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara'nın kuzey ve doğu çevreleri, Çankırı, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor.
 
Uyarıda, kuvvetli yağış sonucu oluşabilecek ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım düşmesine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması isteniyor.

 

 
 
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir