Ankara nüfus müdürlüğü hafta sonu da çalışacak

Ankara Valiliği, nüfus müdürlüklerinin referanduma kadar hafta sonu da açık olacağını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Valiliği, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasında vatandaşların, TC kimlik numarası bulunan belgelerle oy kullanılacağını belirterek, nüfus cüzdanı değiştirme talebini karşılamak üzere Ankara'daki tüm nüfus müdürlüklerinin hafta sonu da çalışacağını duyurdu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzasıyla yayımlanan genelgede, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının (YSK) 15 Haziran 2010 tarihli ve 381 sayılı kararıyla, "12 Eylül Pazar günü yapılacak halk oylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan belgelerin ibrazı zorunlu kılındığını" hatırlatıldı.

YSK'nın bu kararına istinaden vatandaşların nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin ivedilikle karşılanmasına yönelik olarak nüfus müdürlüklerinde yeterli sayıda personel ile ihtiyacı karşılayacak sayıda nüfus cüzdanı bulundurulmasının istendiği genelgede şunlar kaydedildi:

"Ankara ilinde tüm nüfus müdürlükleri 12 Eylül 2010 tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de vatandaşlarımıza hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır. Cumartesi ve pazar günleri çalışacak personele fazla mesailerinin mevzuatına uygun olarak karşılanması hususunda da, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğü'nün gerekli çalışmaları başlatması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın TC kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri sağlanacaktır. Bunun yanında yerel medya imkanlarından da yararlanılarak kamuoyu aydınlatılacaktır. Kaymakamlarımız konu üzerinde özenle duracak, ilçelerindeki nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, mesai saatlerinin sunumunda hiçbir aksamaya yol açmadan tüm talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerdir."

Bu konularda ilginizi çekebilir