Ankara'da istifa rüzgarı!

Yaklaşan genel seçimlerde aday olmak için kamu çalışanlarından istifa haberleri art arda gelmeye devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haziran ayında yapılacak genel seçimde kamu çalışanlarına görevden ayrılmaları için tanınan süre yarın dolarken, üst düzey bazı bürokratlar adaylık için görevlerinden ayrıldı.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, milletvekilliği aday adaylığı için yarından geçerli olmak üzere istifa kararı aldı. Ağbal yaptığı açıklamada, 25 yıldır Maliye Bakanlığı'nın hemen hemen her kademesinde görev yaptığını söyledi. 

Ekonomi yönetiminde de 2006'dan itibaren görev almaya başladığını ifade eden Ağbal, şöyle konuştu: 

"AK Parti hükümetlerinin ekonomi politikasının bütün gelişim evrelerinde, karar noktalarında bulundum. Ekonomi yönetimi, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu koşulların oluşumu bakımından önemli role sahip. Ekonomi, maliye politikası başarı öyküsü anlamında Türkiye için önemli bir değer. Bu değerde bugüne kadar hep bürokrat olarak görev aldım. Gelinen noktada artık aynı şekilde ekonomi, maliye politikalarının  şekillenmesinde, uygulanmasında, 2023 vizyonun hayata geçirilmesinde, özellikle ekonomi politikaları alanında partimin bana vereceği ne görev varsa hepsini almaya hazırım. 

Ekonomi yönetiminde şu anda başarılı bir ekip var. Bu başarıların aynı şekilde devam etmesi ve özellikle büyüme odaklı, Türkiye'nin rekabetçi gücünü artıracak, yatırım ortamını daha da iyileştirilecek ekonomi ve maliye politikalarının önümüzdeki dönemde hayata geçmesi noktasında da elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Amacımız, bugüne kadar ki tecrübelerimizi, birikimlerimizi bundan sonra siyasette devam ettirmek." 

 Ağbal, seçim bölgesi tercihine ilişkin, AK Parti'ye adaylık başvurusunda bulunduktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirmeleri çerçevesinde nereden uygun görülürse canla başla o bölgede çalışmaya hazır olduğunu belirtti. 

 Naci Ağbal, yarından geçerli olmak üzere istifasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunacağını bildirdi. 

Hamza Yerlikaya da istifa etti

00-001.jpg

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

İstifa yazısını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na veren Yerlikaya'nın AK Parti'den İstanbul aday adayı olacağı öğrenildi. Yerlikaya, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bugüne kadar kendisine destek olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a ve ekibine teşekkür ederek, "Yeni Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve parti teşkilatımızın vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım" dedi.
 
Daha önce de parlamento çatısı altında bulunduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Federasyon başkanı olarak Türk sporuna tüm çabamla hizmet ettim. Türk Bayrağı'nı göndere çekebilmek ve İstiklal Marşı'nı her ortamda okutabilmek için ekibimle beraber tüm zamanımızı işimize ayırdık. Güreş tarihinde elde edilemeyen başarılara imza attık. Oluşturduğumuz alt yapıyla, güreşin geleceğini de sağlam bir zemine oturttuk. Bu açıdan gönlüm rahat, gözüm arkada kalmayacak. Bundan sonrasında yoluma siyasette devam etmek istiyorum. Yeni Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve parti teşkilatımızın vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım" diye konuştu.

Hüseyin Yayman istifasını canlı yayında açıkladı

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi, yorumcu-köşe yazarı Hüseyin Yayman üniversitedeki görevinden istifa ettiğini canlı yayında açıkladı. Yayman, kendisine yöneltilen soru üzerine 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa ettiğini şu sözlerle açıkladı: “Ben de üniversitedeki görevimden ayrıldım. Ak Parti’de siyaset yapmak için bir girişimim var.”

Müminhan Bilgin de istifa etti

Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de AK Parti'nin milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldığını bildirdi. Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, 8 yıldır yürüttüğü başkanlık görevinde Türk eskrimini dünyada belli bir noktaya çıkardıklarını belirterek, 11 ilde 250 sporcuyla yapılan bu sporu, 51 ilde 2 bin 500 sporcuya yaydıklarını kaydetti. 

Bu sürede Avrupa ve dünya arenasında 116 madalya kazandıklarını ifade eden Bilgin, "Nihayetinde Türk eskrimi olarak 3 sporcuyla Avrupa Oyunları’na kota alarak başarı çıtamızı dünya normlarına çıkardık" dedi.

SPK Başkan vekili Genç görevinden ayrıldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Prof. Dr. Nurullah Genç de milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrılan arasında yerini aldı.

SPK yetkililerinden edinilen bilgiye göre Genç, 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimi'nde, İstanbul 1. Bölgeden milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ayrılmak için dilekçe verdi. Geçen hafta SPK'da Genç için veda yemeği verildiğini ifade eden yetkililer, Genç'in emeklilik dilekçesi verdiğini dile getirdi. 

Konuya ilişkin soruları cevaplayan Prof. Dr. Nurullah Genç, Kurul'daki görevinden emeklilik dilekçesi vererek ayrıldığını doğrulayarak, AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını, vatana ve millete TBMM çatısı altında hizmet etmek için böyle bir karar aldığını ifade etti. Genç, yarından itibaren emeklilik dilekçesinin işleme konulacağını, daha sonra da aday adaylığı için gerekli başvuruyu yapacağını kaydetti. 

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı'ndan adaylık istifası

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. 

Kırşan, yazılı açıklamasında, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, Batman'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini bildirdi. 

Bir dönem, MTA Genel Müdürlüğü Fizibilite Etütleri Dairesi Başkanlığı, MTA Genel Müdür Yardımcılığı, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığını belirten Kırşan, 2010 yılından bu yana da Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı ve tta Gayrimenkul AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürdüğünü kaydetti. 

Öte yandan Reuters kaynakları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Aydın Ünal, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay adaylık için görevden ayrılan isimler arasında yer alıyor.

 

Kültür Müsteşarı'nın da istifası bekleniyor

Müsteşar düzeyinde siyasete girmek için bir başka istifa ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçtiğimiz Temmuz ayında atanan Prof Haluk Dursun'un da istifa etmek üzere olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyor.
 
MEB Müsteşarı istifa etmeyecek

İstifası beklenen bir diğer Müsteşar olan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in ise, istifa etmeyeceği ve görevine devam edeceği de öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı'nın da adı geçiyor

Yine Ankara kulislerinde, siyasete girecek bürokratlar arasında Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Habib Soluk'un da adı geçiyor. Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı görevinden ayrılmasının ardından, Soluk da emekliliğini isteyerek, Müsteşarlık görevinden ayrılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir