Ankara'da kaçak elektrik operasyonu

Operasyonda bazı işyerlerinin kayıtlı olmayan sayaçlar yoluyla usulsüz elektrik kullandığı tespit edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başkent Elektrik Dağıtım ekipleri, Ankara'nın İskitler, Sıhhiye, Beştepe, Etlik, Ulus semtlerinde ticarethanelere ve meskenlere yönelik kaçak elektrik operasyonu düzenledi.

Taramalarda bazı iş yerlerinin sayaçsız, şebeke hattından elektrik kullanma gibi yöntemleri tercih ettiği görülürken, bazı iş yerlerinin ise kayıtlı olmayan sayaçlar yoluyla usulsüz elektrik kullandığı tespit edildi. Operasyonlar sırasında ünlü bir börekçinin bütün şubelerinde piyasadan sağlanan ancak kayıtlı olmayan sayaç yoluyla kaçak elektrik kullandığı belirlenirken, yetkililer bu işletmenin 500 bin YTL'ye yakın elektrik borcunun bulunduğunu, sayaçları söküp, elektriklerini kestiklerini, işletme hakkında 15 defa suç duyurusunda bulunduklarını ancak halen ısrarla aynı yöntemle elektrik kullanımının devam ettiğini bildirdiler.

Operasyon öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Başkent EDAŞ Genel Müdürü Ömer Faruk Gültekin de 2002 yılında yüzde 18,08 düzeyinde olan kayıp kaçak oranının, 2007 yıl sonunda yüzde 8,68'e düştüğünü belirtirken, bunun da yüzde 10 gibi bir iyileştirme anlamına geldiğini ve parasal büyüklüğünün 130,9 milyon YTL olduğunu söyledi. 2008 yılı sonu itibariyle Ankara'da kaçak elektrik kullanımının yüzde 8,50 oranına düşürülmesinin hedeflendiği de bildirildi. Operasyonları yerinde izleyen Başkent EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arslan da başkentte kaçak elektrik kullanımının tespitine dönük operasyonları sürekli düzenlediklerini belirtirken, bugün çeşitli semtlerde 20 ekibin denetim yaptığını kaydetti.

Bazı işletmelerin cezai müeyyide verilmesine rağmen ısrarla kaçak elektrik kullanımına devam ettiğini anlatan Arslan, kendilerinin gerekli cezai işlemi uyguladıklarını ve suç duyurularında bulunduklarını ancak bunun bazen zaman alabildiğini söyledi. Operasyonların başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Arslan, "Çalışmalarımız devam ediyor, Ankara bu konuda çok iyi bir noktada" dedi.