Ankara'da otobüs durağa daldı: 12 ölü

Ankara Dikimevi'nde otobüs durağında bekleyenlere kontrolünü kaybeden belediye otobüsü çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 12 vatandaş hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü'ne ait 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı. Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi.  

Çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtilen kazada, ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı.

Otobüsün altında bulunan cesetlerin çıkarılması için itfaiye ekipleri uzun süre çalıştı.

Yol ise kazanın ardından çift yönlü trafiğe kapatıldı. 

'Otobüs benim kontrolümden çıktı' 

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu. 

Kılıçlar, şunları kaydetti: 

"Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum." 

ŞOFÖR: OTOBÜS BİRDEN HIZLANDI 

Kazabub ardından tedavisi yapılan otobüs sürücüsü E.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyett ki ilk ifadesinde E.A.'nın, yolda kaza olduğu için durduğunu belirterek, "Öndeki kazadan dolayı durdum. Kapıları açıp yolcuları indirdim. Kendim de araçtan indim. Bu sırada araç çalışır vaziyette ve viteste. Arkadaki araçlar tepki gösterince otobüsü yanaştırmak için tekrar binip el frenini çektim. Otobüs viteste olduğu için birden hızlandı" dediği, 'ambiance' denilen sistemden dolayı viteste olduğu için frenin de tutmadığını söylediği öğrenildi. 

 

111-022.jpg

2222-003.jpg

333-002.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir