Ankara'da trafik referandumu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bahçelievler 7. Cadde'nin yaya bölgesi yapılmasını referanduma götürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bahçelievler 7. Cadde'nin taşıt trafiğine kapatılarak yaya bölgesi yapılmasını referandumla halka sormayı kararlaştırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin aylık toplantısında, AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz, Bahçelievler 7. Cadde'nin taşıt trafiğine kapatılması konusunda önerge verdi.

Önergede, 7. Cadde'nin yaya bölgesi ilan edilmesi ve caddede içkili yer olup olmaması konusunda kamuoyu yoklaması yapılması gerektiği belirtildi.

Önergenin okunmasının ardından konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7. Cadde'nin taşıt trafiğine kapatılması konusunda esnafla görüştüklerini ancak o dönemde esnafın bu projeye olumlu bakmadığını bildirdi.

Yakın zamanda konunun tekrar gündeme geldiğini anımsatan Gökçek, bu konuda mahalle sakinleri ve esnafın kanaatinin önemli olduğunu söyledi.

Bahçelievler sakinlerinden semtteki içkili yerlerle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Gökçek, referandumda 7. Cadde'nin taşıt trafiğine kapatılmasının yanı sıra içkili yerlerin olup olmamasının da halka sorulacağını kaydetti.

Gökçek, referandum sonucunda içkili yerlerin istenmediğinin görülmesi halinde konuyla ilgili Çankaya Belediyesinden düzenleme isteyeceklerini, düzenleme yapılıp yapılmamasının ise Çankaya Belediyesinin takdirinde olduğunu belirtti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da 7. Cadde'nin yaya bölgesi olması konusunda Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de olumlu yaklaşım sergilemesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

7. Cadde'nin trafiğe kapatılması ve içkili yerler konusundaki oylamaların ayrı ayrı yapılması gerektiğini dile getiren Tanık, Cadde'nin trafiğe kapatılması ile içkili yerler konusunda halkın kanaatinin birbirinden farklı olabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından önerge oy çokluğuyla kabul edildi.