Ankara'da umuma açık işyerlerine denetleme

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Dışkapı, Talat Paşa Bulvarı ve Maltepe'de bulunan eğlence merkezlerini denetledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kontrolünde umuma açık işyerlerine yönelik uygulama yapıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı çeşitli birimlerden oluşturulan ekipler, il sağlık müdürlüğü, defterdarlık, SGK, il tarım müdürlüğü ve ilçe zabıta görevlilerinin de katılımıyla Dışkapı, Talat Paşa Bulvarı ve Maltepe'de bulunan eğlence merkezlerine yönelik denetlemeler yaptı.

Asayiş şube müdürlüğüne bağlı 150 polisin katıldığı denetlemelerde, 92 iş yeri kontrol edildi. Kontrol edilen yerlerden mevzuata aykırı bulunan 27 iş yerine cezai işlem uygulandı. Kontroller sırasında 21 işçinin sigortasız çalıştırıldığı belirlenirken bu iş yerlerine 40 bin TL para cezası kesildi.

Maliye görevlilerinin yaptığı işlemler sırasında ise fiş ve fatura kesmeyen, vergi levhası bulundurmayan iş yerlerine ise 10 bin TL ceza uygulandı.

İl Tarım Müdürlüğü ekipleri ise gıda güvenliğine aykırı davrandığını tespit ettiği 3 iş yerine ''1 ay uyarı cezası'' verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Ekiplerinin denetlemeleri sırasında ise sigara içilen bir işletme ile sigara uyarı levhası bulundurmayan 5 iş yeri hakkında işlem yapıldı.

Polisin uygulamaları sırasında ruhsatsız bir tabanca, 8 fişek, çalıntı bir otomobil ve üzerinde haciz bulunan başka bir otomobile el konuldu. Kurallara uymayan 13 otomobil sürücüsü hakkında da işlem yapıldı.

Usulsüz otopark çalıştırdıkları belirlenen 2 kişi, ''tombala'' adı altında kumar oynatan 5 kişi, üzerinde kimlik bulundurmayan 3 kişiye ''Kabahatler Kanunu'' çerçevesinde idari işlem yapıldı.

Yetkililer bu tür uygulamaların rutin olarak diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte devam ettirileceğini bildirdi.

Bu arada dün akşam saatlerinde Altındağ Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bir otomobili bıçak zoruyla gasp eden İlhan K. adlı kişi, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunan İlhan K., emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye gönderildi.