Ankara'daki bebek ölümleri için inceleme heyeti

Sağlık Bakanı Akdağ'ın talimatı ile konunun her boyutuyla araştırılması için bir inceleme heyeti oluşturulduğu belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümlerinin araştırılması için inceleme heyeti oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleri haberlerinin ardından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile konunun her boyutuyla araştırılması için bir inceleme heyeti oluşturulduğu belirtildi. Bilim heyetinde, üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinden uzmanlar ile Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulundan bir müfettişin yer alacağı kaydedildi. Açıklamada, "inceleme sonucunda varsa kusurlu olan ilgililer hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı, konunun bütün detaylarının da kamuoyuyla paylaşılacağı" bildirildi.

Üskül, TBB'den ölümler hakkında bilgi istedi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleriyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipleri Birliğinden (TTB) bilgi istedi. Üskül, Sağlık Bakanlığı VE TTB'ye gönderdiği yazıda, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son 15 gün içinde 27 ölüm vakası olduğuna ilişkin haberlerin basına yansıdığını belirterek, "Bu haberler, Komisyonumuzca da üzüntüyle takip edilmektedir" dedi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 3. ve Anayasanın 17. maddelerinde, kişilerin yaşam haklarının "mutlak hak" olarak düzenlendiğine işaret eden Üskül, bunların dikkate alınarak konunun hem Sağlık Bakanlığı hem de TTB tarafından incelenip, araştırılması ve sonuçları hakkında da acilen Komisyona bilgi verilmesini istedi.