Ankara'da tren kazası

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin kılavuz lokomotifle çarpışması sonucu 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara YHT Garı'ndan saat 06:30'da Konya yönüne hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT), Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nun yakınlarında kılavuz lokomotifle çarpışarak raydan çıktı ve üst geçidin ayağına çarptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 3'ü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını açıkladı. YHT'de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken, bazı vagonlar da devrildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kılavuz lokomotifin o saatte YHT güzergahında bulunmaması gerektiğini açıkladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan kaza bölgesinde inceleme yaptı. Ayrıca bakanlık yetkilileri tarafından kazaya ilişkin kriz masası oluşturuldu. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunca 3 kişilik heyet olay yerine gönderildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Tren seferleri iptal edildi

Kazanın ardından, iki şehir arasındaki 09.15 ve 11.30 hızlı tren seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Konya Garı personeli, bileti olan yolcuların bilet iade işlemlerini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazayla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı. Kazada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Erdoğan, kazayla ilgili tüm birimlerin seferber edilmesi talimatı verdi.

Ankara'daki kaza sonrası hızlı tren seferleri Eryaman'dan yapılıyorAnkara'daki kaza sonrası hızlı tren seferleri Eryaman'dan yapılıyor

Tren kazası soruşturmasında 3 gözaltıTren kazası soruşturmasında 3 gözaltı