Ankara'dan Paris'e YPG tepkisi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Menbiç'e asker göndereceklerini açıklamasının ardından Ankara'dan tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, "Kürtlere destek garantisi verdik. SDG ve Türkiye arasında arabulucuk rolü üstlenmek istiyoruz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek" sözlerine Ankara'dan yanıt geldi.

"Türkiye'nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir" diyerek Macron'a Twitter üzerinden tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kalın açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

"Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün gerçek kimliğini gizleyemez."

Bu konularda ilginizi çekebilir