Ankara'nın sembolü 29 Ekim'de geri dönüyor

Dünya Gazetesi- Leyla İlhan

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci alışveriş merkezi olan ve kulesi ile Ankara’nın sembolü haline gelen Atakule, alışveriş merkezi ile Ankaralılara yeniden hizmet vermek üzere 29 Ekim itibariyle geri dönüyor.

Temeli 1987 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından atılan Atakule Alışveriş Merkezi, Atakule GYO tarafından 300 milyon TL yatırımla yeniden inşa edildi. 120 mağazanın olduğu AVM’ nin ekim de 28 metrelik kule kısmının ise Nisan 2019’da açılacağını açıklayan Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı, “Kule kısmında kapalı ve açık seyir terasları olacak. Yeme içme alanlarına ek olarak adrenalini yükseltecek etkinlikler olacak” dedi. AVM'deki mağazaların yüzde 90’ın kiralandığını belirten Arpacı, kalan yüzde 10’luk bölümde ise talebe göre kiralama yapacaklarını kaydetti.

8 milyon ziyaretçi bekliyor

Arpacı, toplam 50 bin metrekareden oluşan Atakule Alışveriş Merkezi’nin yeniden inşa edilirken, konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığını Jones Lang LaSalle Türkiye’nin yaptığını söyledi. AVM'nin 20 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunduğunu belirten Mehmet Arpacı şöyle konuştu: “Kule kısmı dahil yıllık 8 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Atakule ayrıca, iş ortakları ve servis sağlayıcılar ile birlikte Ankara’da 1500 kişiye doğrudan istihdam, 6 binden fazla kişiye ise dolaylı fayda sağlayacak.”

Özkaynakla yapıldı

Eski AVM’nin çağın ihtiyacına cevap vermemesi nedeniyle inşaatına 2016 yılında başlanan Atakule Alışveriş Merkezi’nin, Atakule GYO tarafından tamamı özkaynaklardan kullanılan 300 milyon TL tutarında yatırım ile Türkiye’ye ve başkent Ankara’ya yakışır şekilde yeniden inşa edildiğini aktaran Arpacı, “Bu yatırım için banka kredisi kullanmadık ve tamamen özkaynaklarımız ile gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz dönemde böyle bir yatırım, yaratacağı ekonomik hareketlilik ve istihdam ile Ankara’ya önemli bir katkı sağlayacak. Bu yatırımımız Türkiye ekonomisine olan güvenimizin de önemli bir göstergesi. Ayrıca yenileme sonrası AVM’ye bireysel yatırmcının yerine kurumsal yatırımcı geldi” dedi. Arpacı, bu projelerinden sonra Riva’daki projelerine başlamayı planladıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir