Anlamışlarsa bu iyi bir gelişme

Cumhurbaşkanı Gül, "Topraklarımız üzerinde hiçbir illegal, terörist faaliyete müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Terör örgütü mensuplarının çatışmazlık sürecinin devamı için Türkiye sınırı dışına çıktıkları" yolundaki haberleri yorumlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Topraklarımız üzerinde hiçbir illegal, terörist faaliyete, devletin güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşınmasına hiçbir zaman tabii ki müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz. Bu bakımdan bunu eğer anlamışlarsa bu iyi bir gelişmedir"dedi.

65. Dönem BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yurda dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde temaslarını değerlendirdi. Gül, görüşmelere üye devletlerin tamamının katıldığını ve  Türkiye ile birlikte 139 ülkenin devlet ya da hükümet başkanları düzeyinde temsil edildiğini belirterek, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'na tesadüf eden bu yılki toplantının ve gerçekleştirdiği temasların son derece yararlı olduğunu kaydetti.

New York'ta bulunduğu süre içerisinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yanısıra yabancı devlet ve hükümet başkanları ile 21 görüşme gerçekleştirdiğini ve bu görüşmelerde Türkiye'nin uluslararası ve bölgesel konulara ilişkin yaklaşımlarını, muhataplarıma anlatma ve hatırlatma imkanını bulduğunu ifade etti.

Gül, daha sonra basın mensuplarını sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "Terör örgütü mensuplarının çatışmasızlık süreci devamı adına Türkiye topraklarından dışarı çıktıklarına dair haberler var. Bu konu ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Erbil'e yaptığı ziyaret ile ilgili düşünceleriniz nedir?" şeklindeki sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

"Takdir edersiniz ki dünden beri yoldayız. Dolayısıyla bugünkü gelişmelere yönelik açıklamalar hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. 12–13 saatlik yolculuktan sonra buraya ulaştık. Ama topraklarımız üzerinde hiçbir illegal, terörist faaliyete devletin güvenlik güçlerinin dışında silah taşınmasına hiçbir zaman tabii ki müsaade etmeyiz etmeyeceğiz. Bu bakımdan bunu eğer anlamışlarsa bu iyi bir gelişmedir.  Bu, konuya dair genel bir açıklamadır. Diğer konuyla ilgili gelişmeleri öğreneceğim."

Bu konularda ilginizi çekebilir