Antalya bugün bir başka güzel

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün sağlığın, sevginin, aşkın, huzurun, iyi temennilerin, barışın, masumiyetin simgesi; duyguların tercümesi çiçeğe bezendi Antalya.

Ne yana baksanız rengarenk çiçekler alıyor gözünüzü, şehir başka bir güzel kokuyor.

Kesme çiçekte Türkiye ihracatının yüzde 90'ını gerçekleştiren Antalya'nın bu başarısının taçlandırıldığı gün bugün. Çiçek üreticilerinin onur günü…

Bundan 7 yıl önce amatör bir ruhla start alan Çiçek Festivali, bugün çiçek ve çocuk temalı EXPO 2016'nın provası niteliği taşırken 'karnaval' tadında gerçekleşiyor.

Antalya'da herkes omuz omuza vermiş, kesme çiçek sektöründe çalışan 300 bin emekçinin bayramını kutluyor sanki.

Çiçek Festivali'nde olduğu gibi Antalya'da birçok önemli organizasyonun üstesinden 'birlikte hareket edebilme' yetisiyle gelen ortak akıl temsilcilerimizin imrendirecek bu bağlarından da söz etmeden geçemeyeceğim. Geçtiğimiz günlerde geride bıraktığımız Yörex Fuarı - ki binlerce milli değerimize sahip çıkan bir proje olarak kıymetinin bilinmesi gereken bir organizasyondur -, Türkiye'de bir ilki başardığımız EXPO 2016, büyük bir sosyal sorumlulukla hayata geçirilen Zeytinpark Projesi… Hepsi ortak aklın birer eseri. Altın Portakal Film Festivali, Akdeniz Üniversitesi Gençlik Şöleni, Piyano Festivali, Tiyatro Festivali gibi organizasyonlara gelince, onlar da 'Festivaller kenti' olma yolunda ilerleyen ilimizde ortak akıl temsilcilerimizin ve özel sektör temsilcilerimizin dayanışmasıyla süregelmekte. 

Çiçek Festivali'nde de durum aynı. 2005 yılında Kadriye Belediyesi ve Antalya Çiçekçiler Odası tarafından düzenlenen bir organizasyonla ilki yapılmış. Sonraki yıllarda şehrin tüm yetkilileri sahip çıkmış, festivale ne katabiliriz düşüncesiyle organizasyonu büyüterek bu günlere getirmiş. Şimdi tüm çabalar 'Antalya Çiçek Festivali'ni sekizinci yılında, sağlıklı bir bütçeyle daha kurumsal bir kimliğe kavuşturmak; bu organizasyonu yerelden ulusala taşımak için. 2 gün süren festivalin süresinin uzatılması yönünde de hemfikiriz. Çiçek, Antalya ekonomisi için tartışmasız bir öneme sahip çünkü. Her şeyden önce, yüzde 95 katma değerli bir ihracat ürünü. Sektör temsilcileri sadece Avrupa pazarındaki 20 milyar dolarlık pastadan alacağı payı artırmak için çalışıyor. Her yıl büyüyen ihracat rakamıyla, 2023'e hedefini tutturan sektör olarak gitmek istiyor. Bu hedeflere olan inancımızı gösterebileceğimiz daha iyi bir arena olabilir mi?

Tekrar bu yılki festivale dönelim.

Geçen yıl bir milyon dal çiçek kullanılan festivalde bu yıl 2 milyon dal çiçek kullanılmış.

Yaşlı, genç, çocuk, kadın, erkek kimi görseniz boynunda çiçek çelengi, elinde bir demet çiçek…

Yarın kortej yürüyüşüyle devam edeceğiz kutlamalara. Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin önderliğiyle, Valilik, il ve ilçe belediyeleri, odalar, Borsa, Turizm İl Müdürlüğü el ele, binlerce turisti ve Antalya halkını arkasına alacak, çiçeklerle bezenmiş 3 boyutlu araçların oluşturduğu kortejin arkasında, boyunlarında çiçek çelenkleriyle yürüyecek şehrin meydanında. Sağlık, dostluk, huzur ve tüm iyi temennileriyle…

Antalya'dan ülkemize armağan olsun…