Antalya Ülkü Ocakları üyesi 300 kişi organ bağışladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANTALYA  - Antalya Ülkü Ocakları üyesi 300 kişi organ bağışlamak için form doldurdu.
Antalya Ülkü Ocakları üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne gelerek organ nakli formu imzaladı.
Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Uysal, yaptığı açıklamada, Antalya Ülkü Ocakları olarak eğitimsel, kültürel ve bilimsel çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projesi olarak organ bağışı kampanyası da düzenlediklerini anlattı. Uysal, Akdeniz Üniversitesi'nin organ nakli operasyonlarında başarıları çalışmalar yaptığını belirterek, ''Bu çalışmalara duyarsız kalmamak adına bizler de umut kapılarını aralayarak hastalara destek vermek istedik'' dedi.
Ocağa üye 300 kişinin organ bağışı için form doldurduğunu ifade eden Uysal, bu örnek davranışın diğer sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara da örnek olmasını istedi.
Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koçak da Türkiye'de yeterince organ bağışlanmadığını söyledi. Türkiye'de 60 bin diyaliz hastası bulunduğuna değinen Koçak, bunların 20 bininin organ beklediğini kaydetti.
Koçak, Türkiye'de yılda 3 bin civarında organ ve böbrek nakli yapıldığını vurgulayan Koçak, ''Dolayısıyla 17 bin diyaliz hastası halen organ beklemektedir. Antalya Ülkü Ocakları'na yaptıkları bu bağıştan dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Öte yandan Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü birinci sınıf öğrencisi Gineli Harouna Diallo ve hazırlık sınıfı öğrencisi Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı Axel Manzembele de organ bağışında bulunmak için form doldurdu.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir