Antalya ve İzmir'de fırtına alarmı

Antalya'da bu geceden itibaren saatteki hızı 60-75 kilometreyi bulan fırtına, İzmir'de de şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA/İZMİR - Antalya ve İzmir'de bu gece şiddetli fırtına beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, gece saatlerinden itibaren Antalya'nın sahil ilçeleri Finike ve Gazipaşa arasında, güney ve güneydoğu yönlerinden saatteki hızı 60-75 kilometreyi bulan fırtına beklendiği belirtildi.

Fırtınanın yarın saat 23.00'ten itibaren etkisini kaybedeceği, Finike-Alanya sahil kesimlerinde gök gürültülü sağanakla yer yer etkili olacağı kaydedilerek, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Bodrum ile Antalya arasındaki fırtınanın bu geceden itibaren Finike ile Anamur arasında denizlerde kıble ve keşişlemeden, sahilde 4 ila 6 kuvvetinde ve saatte 16 ile 28 deniz mili hızla, açıklarda 7 ila 8 kuvvetinde ve saatte 33 ila 40 deniz mili hızla sürmesinin  beklendiği belirtildi.

Fırtınanın yarın saat 23.00'ten itibaren etkisini kaybedeceği,  denizin orta açıklar kaba dalgalı, dalga yüksekliği 2,0 ile 6,0 metre, hava yer yer etkili olmak üzere gök gürültülü sağanaklı olacağından ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre İzmir'de gece saatlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Yetkililer ile vatandaşların, etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve fırtınanın neden olabileceği sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri almaları istendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir