Antalya'da 'belediye evrakları yakıldı' iddiası

Antalya Belediyesi'ne ait olduğu iddia edilen evrakların yakılmaya çalışıldığı ileri sürüldü. Eski başkan ile yeni başkan arasında 'yolsuzluk' tartışmaları başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait atölyelerin yer aldığı Boğaçayı Şantiyesi'nde yakılmaya çalışılan ve belediyeye ait olduğu iddia edilen evraklar, polis ekipleri tarafından söndürüldü. Evraklara polis tarafından el konuldu. Yeni seçilen AK Partili başkan Menderes Türel, "Mustafa Akaydın'ın Amerika'da yaşayan kızının yanına kaçacağına ilişkin ihbar aldık. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerinin gerekeni yapması gerekiyor" dedi.

'Hesabını soracağız'

Yanan evrakların arasında iç denetim raporu ve imar ile bütçeye ilişkin 2012 ve 2013 yılları tarihli evraklar bulunduğunu ifade eden Türel, bu tür evrakların en az 5 yıl saklanması gerektiğini bildirdi. Türel ayrıca yapılan davranışın hesabının sorulacağını dile getirdi.

Menderes Türel ayrıca, Mustafa Akaydın'ın ABD'de yaşayan kızının yanına kaçacağını iddia etti.

Eski başkan Akaydın'dan 'yolsuzluk' iddialarına yanıt

Öte yandan Antalya'da yolsuzluk evraklarının imha edildiği iddialarıyla ilgili CHP'li Mustafa Akaydın'dan yanıt gecikmedi.

Akaydın, konuyla ilgili, "Türel o koltuğa oturursa çok ayıplı bir belediye başkanı olacak. Benim belediyede arka odamda büyük çoğunluğu 60 aylık belediye meclis gündemlerinin fotokopileri, proje teklifleri, kitap, broşür gibi lüzumsuz evraklarla doluydu. Türel’e temiz bırakalım diye biz bu evrakların temizlenmesini istedik. Arkadaşlarımızda bunların yakılarak imha edilmesini istemiş. Benim haberim bile yoktu yakılacağından. En iyi imha yöntemi yakma demişler. Ve bu olay gerçekleşmiş” dedi.

"Hepsini incelesin ayıplı tek bir belge bulamaz"

Yakılan evrakların arasında önem taşıyan hiçbir belgenin olmadığını savunan Akaydın, “Duydum Menderes oradaymış. Kendisi hepsini incelesin ayıplı tek bir belge bulamaz. Üstelik burası resmi bir kurum, bütün evraklar kayıt altına alınıyor. En ufak bir evrak eksiği varsa belediyede oturur koltuğa inceler. Evrak eksiğini açıklayamayan memura da soruşturma açar” diye konuştu.

Türel’in, “Amerika’ya kızının yanına kaçacak” iddiasına çok sert yanıt veren Akaydın şöyle konuştu:

 "Yolsuzluk evraklarını neden işçilerin olduğu bir yerde yakayım?"  

“Bunlar ayıp şeyler. Utanmazlık, hazımsızlık yapmasın ben buradayım belediyeyi alacaksa delikanlı gibi alsın. Böyle çamur atarak olmaz bu işler. ‘Kâğıtlarda ıslak imza var’ demiş. Islak imza olması yolsuzluk belgesi anlamına mı gelir? Ayrıca ben salak mıyım yolsuzluk evraklarını neden onlarca işçinin olduğu bir yerde yakayım?  Böyle bir şey olsa kır evim var götürürüm oraya başında da durur yakarım. Yolsuzluk belgesi işçiye verilip al yak denir mi? Benim yolsuzluğum yok ki belgesi olsun. Beni yolsuzlukla suçlayanın alnını karışlarım.”

Bu konularda ilginizi çekebilir