Antalya'da iki belediye başkanı gözaltında

İhaleye fesat karıştırma suçlamasıyla gözaltına alınanlar arasında belediye başkanları da var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Antalya'da bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe de gözaltına alındı. Operasyon kapsamında İzmir'de de 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Antalya merkez ilçe Muratpaşa Belediyesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde bu sabah başlatılan operasyonun kapsamı, diğer bazı ilçe belediyelerine yönelik de genişletildi.

Savcılığın soruşturması kapsamında Manavgat Belediyesinin bazı ihalelerine yönelik de inceleme yürütülürken, bu sabah başlatılan ve "Kasırga" adı verilen operasyonların ikinci dalgasında, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de gözaltına alındığı bildirildi.

Sözen'in yanı sıra gözaltına alınanlar arasında Manavgat Belediyesinde birim müdürü oldukları belirtilen 4 görevli de bulunuyor.

Korkuteli'nde de gözaltılar

Manavgat'ın ardından Korkuetli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ve Gökçe'nin koruması ile Korkuteli Belediyesinden bir birim müdürü de gözaltına alındı.

Kapsamı genişleyen soruşturmada, Antalya merkez ilçe Kepez Belediyesindeki kurum yetkilisi olduğu belirtilen bir kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Muratpaşa Belediyesi başkan yardımcıları, şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 20 kamu görevlisi ile ihalelere giren çeşitli şirketlerin yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 50 kişinin yanı sıra son gözaltılarla sayı 56'ya yükseldi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile bu belediyedeki gözaltındaki görevlilerin Antalya'ya getirileceği bildirildi.

Öte yandan 06.00'dan başlatılan operasyon kapsamında Antalya'da gözaltına alınan 50 kişi, sağlık kontrollerinin ardından emniyetin çeşitli birimlerine getiriliyor.

Operasyonun devam edeceği bildirildi.

İzmir'de 3 gözaltı

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Buca Belediye Başkan Vekili Hüsnü Kaya, Bucamar Genel Müdürü Fatih Kara ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Yaşar'ı, Antalya'daki "ihaleye fesat karıştırma" operasyonu kapsamında gözaltına aldı.

Antalya Belediyesinin temizlik işlerini üstlenen firmanın Buca Belediyesinin de işlerini yaptığı, bu kapsamda söz konusu 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan 3 kişinin Antalya'ya gönderileceği kaydedildi.

Suçlama: İhaleye fesat karıştırma

Muratpaşa Belediyesinin gözaltına alınan bazı üst düzey görevlilerinin avukatı Murat Bulat, Asayiş Şube Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah çok erken saatlerde Antalya'nın değişik ilçelerinde başlatılan operasyonun, belediyelerde çalışan ya da belediyelerden hizmet alan kişilere yönelik "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" suçlaması kapsamında düzenlediğini söyledi.

Muratpaşa Belediyesinden çok fazla sayıdaki yöneticinin gözaltında bulunduğunu belirten Bulat, "Kamuoyunun dikkatini çekecek sayıda yurttaşımız gözaltına alınmıştır. Bu gözaltıların, belediyenin hizmet satın alma ihaleleriyle ilgili olduğu iddia edilmektedir" dedi.

Savcılığın iddialarla ilgili gerekli soruşturmaları ve kovuşturmaları yapacağını, bu süreçte suçlamalarla ilgisi olmayan kişilerle ilgili gözaltı süresinin uzatılmamasını dilediklerini kaydeden Bulat, şöyle devam etti:

"Çok fazla sayıda gözaltı olduğu için aileler ve ilgili kuruluşlar kaygı içerisindedir. Bir an önce hızlı bir şekilde bu soruşturmanın gerçekleştirilerek, varsa gereken işlemleriyle sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Türkiye'de soruşturmaların süresi, niteliği kadar öne çıkmaktadır. O nedenle yargının gereğini yapacağından kuşku duymuyoruz. Bu soruşturmanın, daha önceki bazı soruşturmalarda olduğu gibi çok fazla gecikerek, cezalandırılma yöntemine dönüşmemesini istiyoruz. Suçu olanlar varsa yargıda ortaya çıkacaktır. Gözaltında bulunan ve bu olayla ilgili olmadığı tespit edilen görevlilerin bir an önce kamusal görevi düşünülerek kentimize hizmetlerinin sürmesini diliyorum."

Bulat, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e yönelik bir işlem olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Sayın Evcilmen görevinin başındadır. Kendisiyle ilgili herhangi gözaltı işlemi uygulanmamıştır" yanıtını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir