Antalya'da sağanak sele neden oldu

Elmalı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış ev ve ağıllarda hasara neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya'nın Elmanlı İlçesi'ne bağlı Özdemir Mahallesi'nde etkili olan yağışla birlikte oluşan sel nedeniyle, mahallede 15 ev ve vatandaşlara ait bazı hayvan ağıllarıyla, mahalleye ulaşımı sağlayan yol ve ara sokaklarda hasar oluştu. Sel nedeniyle ilk belirlemelere göre 6 küçükbaş hayvan da telef oldu. 

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'in yaptığı açıklamada, öğleden sonra başlayan sağanak sonrası sel meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre mahallede 15 ev ve bazı hayvan ağıllarında kısmen, mahallenin yolları ve alt yapısında ise büyük oranda hasar oluştuğunu söyledi. 

Sel sonrası tek sevindirici olayın can kaybı bulunmaması olduğunu ifade eden Öztekin, ilk belirlemelere göre vatandaşlara ait 6 küçükbaş hayvanın selde telef olduğunu belirtti. 

sel-50.jpg

Selin meydana geldiği yerde yarından itibaren geniş kapsamlı bir çalışma başlatılacağını belirten Öztekin, mahallede yarın hasar tespit çalışmalarına başlanılacağını, ayrıca dördüncü kez sel yaşanan bölgede bir daha yaşanmaması için Antalya Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri ve Elmalı Belediyesi olarak ortak bir çözüm arayışı içinde olacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir