Antalya'da sağanak ve sel etkili oluyor

Kentte akarsular taştı, bir kişi kayıp. Tarım arazileri sular altında, hayvanlar telef oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Şiddetli yağışlar, Antalya ve çevresinde hayatı sekteye uğrattı. Kentteki şiddetli yağışın ardından Aksu çayı ile bu çaya bağlı derelerin taşması sonucu Antalya'nın merkez Aksu ilçesine bağlı bazı köylerle Kundu bölgesinde bazı evler ve tarım alanlarını su bastı. Çevresi gölleşen Kundu Jandarma Karakolu'nda da askerler mahsur kaldı.  Antalya-Manavgat karayolu, yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, dünkü şiddetli yağışın ardından Aksu Çayı ile bu çayla bağlantılı dereler gece taştı. Taşkın yüzünden Antalya'nın Kundu bölgesiyle,merkez Aksu ilçesine bağlı Dumanlar, Solak, Boztepe ve Alaylı ile çevredeki yerleşim birimlerinde bazı evleri ve seralar sular altında kaldı.

Kundu Jandarma Karakolu'nun alt katını da su bastı. Karakolun üst katlarında bekleyen askerlere sabah erken saatlerde bir traktörle ekmek götürüldü.

Bölgedeki çiçek seralarının yanı sıra, meyve  bahçeleri de sular altında kaldı. Taşkın nedeniyle bazı vatandaşlara ait küçükbaş hayvanlarla, kümes hayvanlarının telef olduğu öğrenildi.

Bu arada, gece meydana gelen taşkınlar nedeniyle vatandaşlardan bazılarının evlerini boşaltarak yakınlarının yanına yerleştikleri, bazı vatandaşların da çocuklarını, daha güvenli olan bölgelerdeki yakınlarının evine gönderdikleri belirtildi.

Sele kapılan bir kişi bulundu

Şiddetli yağış nedeniyle Abdurrahmanlar mevkisinde otomobilleriyle sele kapılan ve bir ağaca tırmanarak yardım bekleyen iki kişiden biri kurtarıldı, diğer kişinin cesedi bulundu.

Antalya-Manavgat kara yolunun Abdurrahmanlar mevkisinde sulara kapılarak sürüklenen 07 BDH 57 plakalı otomobilden kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin cesedi çıktı. 

Yetkililer, suların çekilmeye başlamasıyla birlikte ortaya çıkan otomobilde cesedi bulunan kişinin kimliğinin araştırıldığını bildirdiler.

Jandarma yetkilileri Ali Top'a ait otomobilin satış işleminin dün yapıldığının belirlendiğini kaydettiler.

Edinilen bilgiye göre, şiddetli yağış nedeniyle trafiğe kapanan Antalya-Manavgat kara yolunun Abdurrahmanlar mevkisinde sulara kapılarak sürüklenen otomobilden çıkarak bir ağaca tırmanan ve yardım isteyen iki kişiden Ali Rıza Türktaş'a (30) ulaşıldı.

Alanya'dan gelen arkadaşları tarafından kiralanan bir bot ve iş makineleriyle 7 saatlik bir bekleyişin ardından ulaşılan Ali Rıza Türktaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bulundukları bölgenin üzerinde enerji nakil hattı olması nedeniyle helikopterle ulaşılamayan iki kişiye, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait botlarla yanaşılmaya çalışıldı ancak botlar alabora olduğu için girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu arada bölgede çadırlarda yaşayan ve üç çayın taşması sonucu mahsur kalan 17 kişi de helikopterle kurtarıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Gebiz kavşağı yakınlarında çadırlarda mahsur kalan vatandaşlardan 6'sı çocuk 17 kişinin de Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait helikopterle kurtarıldığını bildirdi.

Vali Yardımcısı Seyman, Manavgat-Antalya karayolunun da tedbirli olarak trafiğe açıldığını sözlerine ekledi.

Bu arada, sele kapılan otomobilden kendi imkanlarıyla kurtularak ağaca çıkan ve yardım bekleyen iki kişinin yakınlarının olay yerindeki bekleyişleri sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir