Antalya'da uçağa yıldırım çarptı

Antalya Havalimanı'nda Kişinev-Antalya seferini yapan Atlasjet uçağı, havalimanına indikten sonra park yerine giderken yıldırım çarptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL - Kişinev-Antalya seferini yapan Atlasjet uçağına, havalimanına indikten sonra park yerine giderken yıldırım çarptı. Atlasjet Havayolları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Airbus 321 tipi TC-ETJ tescilli Kişinev-Antalya seferini yapan yolcu uçağına dün saat 23.30 sıralarında Antalya Havalimanı'na indikten sonra pisti terk edip park yerine giderken uçağın sol kanadına yıldırım çarptığı bildirildi.

Kaza nedeniyle uçakta bulunan 210 yolcuya herhangi bir zarar gelmediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yıldırımın uçağın sol kanadına düşmesinden sonra tekerleklerde koruyucu görev yapan emniyet subapları uçağa zarar gelmesini önlemek üzere içindeki havayı boşaltmıştır. Tüm tekerleklerde bulunan emniyet subapları, aşırı basınç olduğunda uçağın gövdesine zarar vermemek için içlerindeki havayı boşaltırlar. Uçaklarda bulunan paratonerler uçak havadayken yıldırım düşmelerinden uçağın zarar görmesini engellerken, uçak yerdeyken düşen yıldırım sonucu bu tür olayların yaşanması normal karşılanmaktadır." Açıklamada, uçağın kontrol amacıyla bakıma alındığı ve gerekli kontrollerin yapılacağı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir