Antalya'yı yağmur vurdu, 6 kişi hala kayıp

Antalya'yı sağanak yağış vurdu. Serik'te köprüler yıkıldı, selde 6 kişi kayboldu. Meteoroloji yağışın devam edeceğini bildirirken Marmara Bölgesi'nde de sel alarmı verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi.  Serik'e bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sel nedeniyle kaybolan 6 kişinin kimlikleri tespit edilirken, bir kişinin cesedine ulaşıldı.

Serik'e bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sel nedeniyle 3 evin yıkıldığını belirten Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ''6 vatandaşın kayıp ihbarı var. Ekipler bu köye ulaşmak üzere. 25'in üzerinde insanı ekipler çalışarak kurtardı. 3 köprü ve 2 menfez yıkıldı'' diye bildirmişti. Altıparmak, sel ve yağışlar nedeniyle bin dekarın üzerinde seranın hasar gördüğünü belirtti.

Bir kişinin cesedine ulaşıldı

Serik'e bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sel nedeniyle kayıp olan 6 kişinin kimlikleri tespit edildi.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, yaptığı açıklamada, bölgedeki sel nedeniyle kayıp olan kişilerin kimliklerinin tespit edildiğini söyledi.

Kayıp kişilerden Ayşe Beşbaş'ın cesedine ulaşıldığını dile getiren Eren, Hulusi Kutlu, Fatma Kutlu, Hasan Bulut, Meryem Çelik ve Süllü Çelik'i arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Denizli'de bir kişi hayatını kaybetti

Denizli'de iki gündür etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle Çameli ilçesine bağlı Karabayır köyündeki dere taştı. Derenin taşması sonucu meydana gelen selden ineklerini kurtarmak için ahıra giren Sıdıka Gümüş (60), suların yükselmesi sonucu boğuldu.

Sıdıka Gümüş'e ait 4 inek de telef oldu.

461 su baskını ihbarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da kent merkezinden 461 su baskını ihbarı geldiğini, ekiplerini sabaha kadar aralıksız çalışarak, ihbarlara yanıt verdiğini söyledi.

Köprüler çöktü

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde meydana gelen selde 3 köyün ulaşımını sağlayan iki köprü çöktü. Sütçüler Kaymakamlığı'na vekalet eden Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, etkili yağış nedeniyle Sütçüler'e bağlı Çobanisa

ile İbişler köyleri arasındaki köprünün çöktüğünü, bu sırada köprüden geçen otomobildeki 4 kişilik ailenin köy halkı tarafından kurtarıldığını kaydetti.

Beydilli köyünün ulaşımını sağlayan köprünün de çöktüğünü belirten Özdel, ayrıca Sütçüler ilçesindeki bir alabalık tesisinde 50 bin alabalığın telef olduğunu bildirdi.

Kortej geçişi iptal edildi

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek kortej geçişi, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Eğitime yağış engeli

Öte yandan Antalya Valiliği, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 10 Ekim Pazartesi günü merkez ve 19 ilçedeki ilk ve ortaöğretim okullarının tatil edildiğini açıkladı.

Uçuşlarda yağmur rötarı

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, yaptığı açıklamada, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bazı uçuşlarda rötarlar yaşandığını söyledi. Uçuş iptallerinin söz konusu olmadığını vurgulayan Yavuz, "İptal söz konusu değil. Ancak uçup uçmama inisiyatifini pilotlar kullanıyor. Hava muhalefeti nedeniyle bazı uçuşlarda rötarlar yaşanıyor" dedi.

Muğla'da elektrik direkleri devrildi

Muğla'da son 24 saatte metrekareye 169, Bodrum'da 79, Marmaris'te 33 kilogram yağış düştü. Fırtına nedeniyle Ortaca ve Dalaman ilçelerinde elektrik direkleri devrilirken, bir hayvan barınağı zarar gördü. Muğla Belediye Başkanı Gürün: "Vatandaşlarımız bugün de su baskınlarına karşı tedbirli olsunlar" dedi. Bodrum'da fırtına nedeniyle 13 metre uzunluğundaki ''Martı'' isimli tekne karaya oturdu. Tekneyi kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Çanakkale'de metrekareye 75.8 kilogram yağış düştü

Çanakkale'de İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezine son 24 saatte metrekareye 75.8 kilogram, Gökçeada'ya 54.6, Bozcaada'ya 60.4, Ezine'ye ise 22.6 kilogram yağış düştüğünü kaydetti. Edirne'de zaman zaman şiddetini artıran sağanak, yaşamı olumsuz etkilerken, metrekareye 35 kilogram yağış düştü.

Yağışlar devam edecek

Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün batı bölgelerde etkili olan yağışlar, bugün Batı Akdeniz kıyılarında, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında sürüyor. Salı günü yağışlar Batı Akdeniz ile Ankara, Sakarya, Bolu, Düzce ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olacak. Hafta ortasından itibaren yağışlı hava doğu bölgelere gidecek, batı bölgelerde hafifleyen yağışlar Doğu Karadeniz'de etkisini artıracak. Aşırı ve kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 Marmara'da sel alarmı

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde devam eden yağışlar nedeniyle vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "günlük hava tahmin raporunda", bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. Yağışların, bugün Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'da kuvvetli olacağı tahmin edilen raporda, şu bilgilere yer verildi:

"Hava sıcaklığı, bugün bölgenin batısında daha fazla olmak üzere 4-6 derece azalacak. Yarın ise batısında 1-2 derece artarken, doğusunda 1-2 derece azalacak. Kuzey-kuzeydoğudan orta kuvvette, bölgenin kuzeyinde kuvvetli ve Çanakkale çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına esecek. Akşam saatlerinden itibaren ise bölgenin batısında kuzey-kuzeybatı, doğusunda batı-güneybatı yönlerden orta kuvvette, Trakya ve Çanakkale'de rüzgar kuvvetli esecek."

İstanbul'da sıcaklık 18 derceye düşecek

Yağışların bölgenin batısında kuvvetli olmasının beklendiği, ilgililerin ve vatandaşların sel, su baskını ve yıldırıma karşı tedbirli olmaları gerektiği bildirilen raporda, "Kuvvetli rüzgarın bölgenin kuzey ve batısında kuzey-kuzeydoğudan geceden itibaren ise kuzeybatı yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, (ulaşımda aksamalar) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi. İstanbul'da yarın da yağışların aralıklı olarak devam edeceği, sıcaklığın 2 derece azalarak 18 dereceye düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir