AP Raportörü Diyarbakır'da

Avrupa Parlamentosu Raportörü Piri, bölgedeki gelişmeleri yerinden incelemek için Diyarbakır'a geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'a gelen Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarını ziyaret etti. Ziyaretten sonra Kati Piri ve beraberindekiler başkanlarla birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen Dağkapı'daki Şeyh Sait Meydanı'na gitti.

Bölgedeki gelişmeleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, önce Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, kent ve kentte yaşananlar hakkında bilgi aldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeden sonra Raportör Piri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü.

AP Dışişleri Komitesi Türkiye Danışmanı Nereo Penalver ve AP Sosyalist Grubu Türkiye Danışmanı Jorgen Siil'in eşlik ettiği Piri, görüşmeden sonra Kışanak ve Anlı ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve bariyerlerle sivil girişlerine kapatılan Dağkapı'daki Şeyh Sait Meydanı'na gitti. Kışanak ve Anlı, Sur Kaymakamlığı tarafından 2 Aralık'tan bu yana ilçenin 6 mahallesinde ve bir meydanında devam eden sokağa çıkma yasağına ilişkin Piri'ye bilgi verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir