Ar-Ge'ye 65 milyon lira yatırdık

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin, Ar- Ge yatırımlarında dünyadaki lider şirketler seviyesine ulaştıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Avea olarak Türkiye'nin tek AR-GE sertifikasına sahip operatörü olduklarını belirterek, "Bu bir tesadüf değil. Bu, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yaptığımız yatırımın, inancımızın ve kurulduğumuz günden bu yana sürdürdüğümüz AR-GE çalışmalarının karşılığında sahip olduğumuz bir gurur" dedi.

Şahin, "Yerel Basın Buluşmaları" toplantısında AR-GE yatırımları, yeni Kuluçka Merkezi Projesi, KOBİ yatırımları ve 2011 hedeflerini değerlendirdi.

"Teknoloji hayal gücünün emrinde' diyerek çıktığımız yolda 65 milyon TL yatırım yaptık. Emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullanan Şahin, "AR-GE'ye ayırdığımız pay bütçemizin yaklaşık yüzde 20'si. Dünyada bu ortalama toplam bütçenin yüzde 7-8'i civarında. Son beş yılda araştırma ve geliştirme faaliyetleri için 65 milyon liralık yatırım yaptık ve bu kapsamda gelirlerine oranla AR-GE'ye en çok yatırım yapan markalar arasında dünyadaki lider teknoloji şirketler seviyesine ulaştık" diye konuştu.

Değişim hareketi 'Avea Biz'

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman da, Konya'nın sanayi gücü ile Türkiye'nin lokomotifi olan şehirleri arasında olduğunu belirterek, "2011 yılında müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına anında cevap verebilmek, hizmet kalitemizin çıtasını yükseltmek ve kurumsal taraftaki farklılığımızı ortaya koymak amacıyla yepyeni bir değişim hareketi başlattık" dedi.

Taşman, yaptıkları pazar araştırmaları ve müşterilerinden aldıkları geri bildirimler sonucunda geliştirdikleri yeni ürün, hizmet ve çözümlerini müşterilerine "AveaBiz" çatısı altında sunmaya devam etme kararı aldıklarını vurguladı.

Yeni dönemde "AveaBiz" markası altında sunacakları çözümler ile rakiplerinden büyük ölçüde farklılaşacaklarına dikkati çeken Taşman, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, AveaBiz'in ilk büyük kampanyasını hayata geçirdik, Intercity işbirliğinde düzenlenen 'Türkiye'de İşletmelerin Arabası Bizden' kampanyası ile  belirli bir fatura taahhüdü veren müşterilere 3 yıla kadar kiralık araç tahsis ediliyor ve araçların kiralık olmaları nedeniyle, müşterilerin servis, vergi gibi masrafları olmuyor.

"AveaBiz" rekabetçi teklifler konusunda da öncü olacak. Numarasını AveaBiz'e taşıyan ve 1 yıl taahhüt veren müşterilere, sadece 54 TL'ye şirketiçi 5 bin dakika, tüm Avealılarla 5 bin dakika ve diğer yönlerle 3 bin dakika görüşme süresi sunulacak.

Microsoft Türkiye ile işbirliği çerçevesinde sunulan ve Avealılara profesyonel ofis deneyimini mobil olarak yaşatan aveamail.com servisi, 'İnternet Siteniz Avea'dan, taksitli araç takip, BlackBerry 9780, Samsung Omnia 652 kampanyaları, rekabetci kurumsal SMS teklifleri ile internet dünyasına en uygun fiyatlarla mobil erişimi sağlayan Jet Modem ve Data kampanyalarımız da devam edecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir