Araçlarda mahsur kaldılar!

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle yayalar zor anlar yaşarken, Ataşhir'de su taşkınları nedeniyle araçlar mahsur kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan sağanak, Anadolu Yakası'nda etkili oldu.

Sağanak nedeniyle yayalar zor anlar yaşarken, bazı yerlerde su taşkınları nedeniyle araçlar mahsur kaldı.

Ataşehir Barbaros Mahallesi Halk Caddesi üzerinde bulunan geçit altındaki rögarın tıkanması sonucu oluşan su birikintisi nedeniyle üç araç mahsur kaldı. Bazı araç sürücüleri araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Cadde üzerinde ve bağlı sokaklarda trafik tamamen tıkandı.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç üzerinde bekleyen sürücüleri kurtardı. Araçlar da kurtarıcılarla çekildi.

İtfaiyenin rögarları açmasının ardından suların çekilmesiyle trafik normale döndü.

Bu arada bazı vatandaşlar, şiddetli yağmur nedeniyle Fatih Camisi'nin avlusunda namaz kılamadı. Namaz sonrasına kadar yağış devam ettiğinden İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için yapılması planlanan program da iptal edildi.

D-100 karayolu göle döndü

İstanbul Anadolu yakasında aniden başlayan yağmur D-100 karayolunu göle çevirdi. D-100 karayolunun Kadıköy Kozyatağı mevkiinde çift yönlü olarak yol suyla doldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, yağışlı havanın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzeybatı (Terkos, Çatalca) kesimlerinde etkili olmaya başladığı bildirildi. 

2-393.jpg

Açıklamada, saat 14.00-18.00'de Sarıyer, Beykoz, Sultangazi, Eyüp, Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçeleri başta olmak üzere il genelinde gök gürültülü sağanağın etkili olmasının beklendiği belirtilerek, "İtfaiye, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 3 bin 150 personel ile bin 221 araç, muhtemel su baskınlarına karşı hazır bekletiliyor" ifadeleri yer aldı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir