Aras Kargo, kuryelik için eğitim platformu kurdu

Şirket, kuryeliğin bir meslek olarak benimsenmesinde rol oynamak için Aras Akademi'yi kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aras Kargo, kuryeliğin bir meslek olarak benimsenmesini sağlamak amacıyla kargo sektöründe kapsamlı bir eğitim platformu olan Aras Akademi'yi kurdu.

Aras Akademi'nin tanıtılması amacıyla Aras Holding Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, kargo sektöründe ilk kez bir eğitim platformu oluşturduklarını belirterek, "2010 yol haritamızı çizerken hem Aras Kargo'ya, hem de kargo sektörüne katma değer katacak pencereler açmak istedik" dedi.

Kuryeliğin bir meslek olarak benimsenmesinde rol oynamak ve kuryeleri Aras Kargo içinde üst rütbelere taşımak gibi önemli bir misyon üstlendiklerini dile getiren Aras, "İlkokul mezunu bir kuryenin üniversite sıralarında eğitim görmesini sağlamak, hatta üniversite diploması alması için ona destek vermeyi de görev bildik" ifadesini kullandı.

Aras Akademi'nin bir ihtiyaç sonucu kurulduğunu söyleyen Evrim Aras, Akademiyi kuryeden üst kademe yöneticiye kadar tüm çalışanların yaratıcı fikirler geliştirmelerini destekleyecek bir platform olarak tanımladıklarını, burada hızla gelişen, çalışan acente ve şube gereksinimlerine uygun bir eğitim yelpazesi sunulduğunu bildirdi.

Aras Kargo İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Poyraz, eğitim kurgusunu Boğaziçi Üniversitesi eski öğretim üyesi, İTÜ danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi kurucularından Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu'yla birlikte taşıma sektörünün öncelikleri doğrultusunda şekillendirdiklerini ifade etti.

Kuryeler stresle baş etmeyi öğrenecek

Eğitim programlarında önceliğin Aras Kargo şubeleri arasında müşteriyle en çok temas halinde olanlara verileceğini anlatan Poyraz, şubelerden seçilen kuryelere iletişim becerilerinden stresle baş etmeye, vücut dilinden problem çözme tekniklerine, iş yeri etiğinden öğrenmeyi öğrenmeye kadar çok geniş bir yelpazede eğitim sunulacağını ifade etti.

Poyraz, şöyle devam etti:

"Kuryelere yönelik eğitim için İstanbul'da Arel, Aydın, Boğaziçi, Okan üniversiteleri ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu ile işbirliğine gittik. Eğitim sonrası yapılan sınavda başarılı olanlara başarı sertifikası veriyor, onların üst kademelere geçmeleri için kariyer planlaması yapıyor ve yükselmeleri için yol açıyoruz. Başarılı olan kuryelerimizi '10 Numara Kurye' olarak ilan edeceğiz. İstanbul'un ardından İzmir, Antalya, Ankara ve Gaziantep'te de müşteriye en çok dokunan şubelerde görev yapan kuryelerin eğitimine de başlandı. Haziran sonuna kadar 2 bin 200 kişinin eğitimi tamamlanacak."

Verilen bilgiye göre, Aras Akademi'de akademisyenler tarafından verilecek eğitimlerde başarılı olan Aras Kargo çalışanları sertifika sahibi olacak. Aras Akademi'nin ABD'nin tedarik zinciri yönetiminde uzman kuruluşu MIT ve University of Maryland gibi ünlü üniversitelerle işbirliğinin yanı sıra know how transferi yapması da öngörülüyor.

Geleceğin yöneticileri "Aras'ı Geleceğe Taşıyanlar Programı" kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nde sekiz ay süreyle toplam 240 saatlik bir eğitim görüyor. 24 Araslı işletme ve satış yönetimi ile müşteri odaklılık konusunda "Mini MBA" yapıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir