ArcelorMittal'ın net karı 1,07 milyar dolar

Çelik üreticisi şirketin ilk çeyrek karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 artarken, satışlarıda yüzde 27 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal, yılın ilk çeyreğinde net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 oranında artırarak, 1,07 milyar dolara yükseltti. Şirketin net karı geçen yılın ilk üç ayında 640 milyon dolar düzeyinde bulunuyordu.

Şirket yetkililerince yapılan açıklamaya göre, şirketin satışları da yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artarak 22,18 milyar dolara ulaştı.

ArcelorMittal Üst Yöneticisi (CEO) Lakshmi Mittal, yıla çok güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirterek, 2011 yılının 2010'a göre çok daha güçlü bir yıl olacağına ilişkin inançlarının arttığını vurguladı.

Şirket, yılın ilk çeyreğinde çelik fiyatlarının demir ve kömür fiyatlarından daha fazla artış kaydettiğini belirterek, bu dinamiğin yılın ikinci çeyreğinde de devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Şirketin, yılın ilk çeyreğinde demir üretimi de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artarken, Kanada ve Ukrayna'daki madenlerde yaşanan bazı problemler nedeniyle bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,3 oranında azaldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir