”Arı kovanına çomağı soktukça birileri rahatsız oluyor”

Başbakan Erdoğan, Toplu Açılış ve TOKİ Konutlarının Anahtar Teslim Töreni"nde konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TRABZON -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'nin ilerlemesinin, kalkınmasının, büyümesinin önündeki engeller kalktıkça birileri ciddi şekilde rahatsız oluyor. Arı kovanına çomağı soktukça birileri ciddi manada rahatsız oluyor" dedi.

Erdoğan,  Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Toplu Açılış ve TOKİ Konutlarının Anahtar Teslim Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 10 yıllar boyunca kendisine ayak bağı olan, karanlık ilişkilerle ülkeye pranga haline gelen çetelerden, mafyalardan kurtulduğunu ifade etmesi üzerine, alanda bulunan vatandaşlar "Vur vur inlesin Baykal dinlesin" sloganıyla tempo tuttu. Erdoğan da "Gençler siz bu işi iyi biliyorsunuz" karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan  şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ilerlemesinin, kalkınmasının, büyümesinin önündeki engeller kalktıkça birileri ciddi şekilde rahatsız oluyor. Arı kovanına çomağı soktukça birileri ciddi manada rahatsız oluyor. Bu psikolojiyi lütfen iyi tahlil edin, buna farklı yorumlar getirenler var. Türkiye demokratik, laik sosyal bir hukuk  devleti olarak çağdaş standartlara kavuşuyor, yıllar boyunca üzerine gidilemeyen meseleler bugün cesaretle çözüm yoluna giriyor. Ama birileri bundan ciddi manada rahatsız oluyor o kadar pervasız bir eleştiri içindeler ki devletin kurumlarını, TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı makamını özellikle yargıyı, hükümetimizi sürekli dillerine doluyor, sürekli  yıpratmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar, başaramayacaklar. Defalarca söyledim, aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Herkesin artık bu ilkeyi, bu anayasal ilkeyi  kabullenmesi ve anlaması gerekiyor."

Vatandaşların "Çete başı Baykal' şeklinde tempo tutmaları üzerine Erdoğan, " Demeyelim, demeyelim, onlar desin bırakın ama biz demeyelim" karşılığını vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu işin güzel ahlak örneklerini inşallah bizler veriyoruz, bizler vereceğiz. Onlar hakaret edecek, biz etmeyeceğiz. Biz tatlı dille konuşacağız, bu yolu tercih edeceğiz. Biz AK Parti iktidarıyız bunu böyle bilin. Bağımsız mahkemelerimiz, savcılarımız, hakimlerimiz incelerler, araştırırlar, ak ile karayı ortaya çıkarırlar. Hukukun çalışmasından rahatsızlık duymak ancak gocunacak işleri olanlar için geçerlidir."

"Anayasa ve yasalar çerçevesinde arama yapıldı"

Polisin ve jandarmanın tamamen Anayasa ve yasalar çerçevesinde arama ve incelemeler yaptığını ancak bazı partilerin milletvekillerinin "tam kadro buralara doluştuklarını" söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçiyorlar, mikrofonların kameraların önüne, iki cümle sonra sözü hükümete getirip nezaket kurallarını da hiçe sayarak verip veriştiriyorlar. Bunların hukuk anlayışları işte bu kadar. Aslında yargı sürecine giren bir olayda konuşmaları söz konusu olamaz. Anayasa buna müsaade etmiyor. Bunların demokrasi anlayışı işte bu kadar... Türkiye, kim ne derse desin, kim ne yaparsa, hangi engeli çıkarırsa çıkarsın, hukuk ve demokrasi yolunda kararlı adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti, demokrasisini evrensel standartlara ulaştırıyor. Özgürlüğünden ve güvenliğinden taviz vermeden, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İstikrar ve güven içerisinde ilerliyor. İstikrar ve güven içinde büyüyor ve büyümeye devam edecek. Bu istikrar ve güveni korudukça, Türkiye'nin yolu açıktır, hiç endişeniz olmasın. Bu istikrar ve güveni korudukça, 81 vilayetin önü açıktır, hiç endişeniz olmasın. Bu istikrar ve güveni muhafaza ettikçe, Türk milletinin önü açıktır, hiç endişeniz olmasın."