Arınç: Bizden daha iyisini bulmuşsanız...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde seçmenleriyle buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimden sonra AK Parti'nin hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirterek, "Bizden daha iyisini bulmuşsanız ve onu tek başına iktidara gelecek güçte olarak görüyorsanız Allah aşkına ona oy verin, bize oy vermek zorunda değilsiniz. Bizden daha iyisi yoksa şu şartlarda veya sizin partinizin iktidara gelme imkanı yoksa o zaman bizim maceraya ihtiyacımız yok" dedi. 

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Arınç, 7 Haziran akşamı emekliye ayrılacağını fakat siyasete katkı sağlamayı sürdüreceğini söyledi. 

Demirtaş'ın ilçe yapılması konusunda söz verdiğini, bunun hala arkasında olduğunu ifade eden Arınç, "Ben gittim diye birileri sevinmesin. 'Size vasiyetimdir, sözümdür ey Başbakan, Demirtaş'ı ilçe yapacaksınız' dedim. Şahitlerim var, yapacağız inşallah" şeklinde konuştu. 

"Hayırlı işlerimiz çok" 

Başbakan Yardımcısı Arınç, zorla bağırıp çağırarak oy alınmayacağını, alınsa da tadı olmayacağını vurguladı. 

Kendilerinin de hataları, kusurları olabileceğini dile getiren Arınç, "Biz de insanız. Etten, kemikten insanlarız ama bu hatalarımızın, yanlışlarımızın sayısına bakarsanız yaptığımız hayırlı işler çok daha fazladır" ifadesini kullandı. 

Arınç, siyasi partilerin, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu vurguladı.  

Milleti tehdit ederek korkutarak yalan söyleyerek iktidara gelmenin zararlı olduğunu ifade eden Arınç, "Siyasi partiler rakiptir, düşman değil. Birbirimizin sırtına basarak iktidar olmak bizim için doğru değil" diye konuştu. 

"76 milyon insanın emaneti üzerimizdedir" 

Seçimden sonra AK Parti'nin hizmetlerinin artarak devam edeceğini kaydeden Arınç, söz verdikleri her şeyi yaptıklarını veya yapmak üzere olduklarını belirtti. 

Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bizden daha iyisini bulmuşsanız ve onu tek başına iktidara gelecek güçte olarak görüyorsanız Allah aşkına ona oy verin, bize oy vermek zorunda değilsiniz. Bizden daha iyisi yoksa şu şartlarda veya sizin partinizin iktidara gelme imkanı yoksa o zaman bizim maceraya ihtiyacımız yok. İnsan bir işe niyetlenir, 50 bin lira sermaye koyar ve sonra işi batırır. Kendisi batırmış olur ama millet, devlet hayatında böyle kumar oynanmaz, şansla iş yapılmaz. 76 milyon insanın emaneti üzerimizdedir." 

CHP'nin 65 yıldır iktidar yüzü görmediğini anımsatan Arınç, bunun bir hikmeti olduğuna dikkati çekti.  

Başbakan Yardımcısı Arınç, milletin CHP'ye sırtını döndüğünü ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı toplantıda, "kendileri dahil 3 partinin koalisyon kurabileceğinden" bahsettiğini anımsattı. 

Bunun "akıllara zarar" bir iş olduğunu belirten Arınç, "CHP, MHP, HDP bir araya gelecek, hükümet kuracak. Böyle bir hükümet kurulur mu, kurulsa iş yapar mı, ne kadar dayanır böyle bir hükümet o da ayrı bir soru. Böyle bir hükümetten Türkiye'ye fayda gelir mi? Gelmez. O zaman maceranın lüzumu yok" değerlendirmesinde bulundu. 
-

Bu konularda ilginizi çekebilir