Arınç'a Auster yanıtı

Arınç'ın "Atatürk'le ilgili film yapılırsa Auster oyuncu olarak kullanılabilir" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan Bülent Arınç'tır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Amerikalı yazar Paul Auster'in "Atatürk'le ilgili film yapılırsa Auster oyuncu olarak kullanılabilir" sözleri için, "Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan odur. Yani Bülent Arınç'tır" dedi. İstanbul Conrad otelinde sanatçı dernekleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, sanat konusuna vurgu yaptı.

İstanbul Conrad Otel'de sanatçı dernekleri ile biraraya gelen Kılıçdaroğlu, sanatın insanlık için taşıdığı önemin, insanlığın varolması ya da yok olması arasında ki kritik bir durum olduğuna işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün bu tavrıyla dikkat çektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Sanatı bu denli iyi anlayan büyük bir liderlikten sonra, sanatı küçümseyen ve aşağılayan ucube bir bakış açısı bu ülke için elbette büyük bir talihsizliktir. Açıkçası sanata olan saldırılar, insanlığa ve insanlığın ürettiği evrensel değerlere yöneliktir. İnsanlığın aydınlanmasına yöneliktir. Sonuçta, eşitlik ve demokrasi düşüncesine yöneliktir"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir