Arınç'tan Cem Yılmaz'a kasetli gönderme

Devlet Bakanı Bülent Arınç, MHP'deki kaset depremini değerlendirirken, Cem Yılmaz'la aralarındaki 'seks' polemiğine de gönderme yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yayınlanan her kaset, dünyayı seksten ibaret gören, gayri ahlaki ilişkilere giren, kendi eşini aldatırken herkesi aldatabileceğini herkese ilan eden, kötü görüntülerdir" dedi.

Arınç, Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi'nin (AMATEM) açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin "Her şey alkolden ibaret değildir" derken yanına bir başka şeyi daha ilave ettiğini hatırlattı.

Yayınlanan her kaset...

"Her şey seksten de ibaret değildir" dediğini anımsatan Arınç, bu sözlerine karşılık da garip eleştiriler olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Televizyonlarda zaman zaman talk showlara çıkan birisi 'Ben mitoz bölünmeyle dünyaya geldim' dedi. Yani bana bir mesaj gönderdi. Şimdi o değerli talk showcuya veya şovmene son kaset olaylarını hatırlatmak istiyorum. Bunların üzerinde konuşacak değiliz. Ama yayınlanan her kaset, dünyayı seksten ibaret gören, gayri ahlaki ilişkilere giren, kendi eşini aldatırken herkesi aldatabileceğini herkese ilan eden kötü görüntülerdir. Evet aile hayatı, birlik, bütünlük, yeni nesillerin meydana gelmesi, sağlıklı bir şekilde, ahlaki bir şekilde olmalıdır.

Yayınlanan her kaset, bir konuşma kaseti değil, bir şiir kaseti değil son zamanlarda. Ben eski bir siyasetçiyim. Medya benim eski kasetlerimi bulduğu zaman çok sevinirdi ama o kasetlerin hepsi benim konferanslarımdı, benim konuşmalarımdı. Hamdolsun son yayınlanan kasetlerde bizim herhangi bir ilişkimizi bugüne kadar bulmadılar, bulamayacaklar."

İnternette filtrasyona ihtiyaç var

Arınç, internet yayıncılığı üzerinde bir filtrasyona ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çünkü, bu dünyanın içinde çocuklar var. Hayvanlarla ilişkileri konu alan, şiddeti, pornoyu yaygınlaştırmaya çalışan rezil bazı merkezler de var. Onlara karşı gençlerimizi korumak gerekli. Türkiye ne gariptir, televizyon başında 5.5-6 saatini geçiren bir toplumdur ve özellikle çocuklarımız, anne ve babalarının hatasıyla. Çünkü siz çocuğunuz televizyon izledikçe rahat ettiğinizi düşünüyor ve daha fazla onu televizyon karşısında tutuyorsunuz.

 Bu yanlışlıkları söylemeye mecburuz. Bizim geleceğimiz, güvencemiz, bizim gençlerimizdir. Onları, çok iyi şekilde yetiştirmek ve eğitmek mecburiyetimiz var. Onları, zararlı cereyanlardan, onları etkisine alabilecek birtakım kötü alışkanlıklardan kurtarmak mecburiyetindeyiz. Buna ne kadar önem verirsek iş o kadar doğrudur."

Açılışını yaptığı AMATEM'in, "bu yanlışlıklarla hayatında büyük darbeler yemiş insanlara" yaptıkları bir hizmet olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:

"Ama doğru olan bu değildir. Doğru olan bizim eski tabirle hıfzıssıhha dediğimiz, yani sağlığın korunmasıdır. Bizim bütün çabamız koruyucu tedbirler almaktır. Yoksa bu hastalığa yakalandıktan sonra bakınız şu kadar poliklinik olmuş bir iki ay içinde. 45 yatak var. Artık yataklar kafi gelmiyor. Bunun gibi Bursa'ya 10 tane AMATEM yapsanız, içinde tedavi olacak insan bulabiliyorsanız, bizim yaptığımız iş sadece bu hastalığa yakalananlardan adeta imkanlarımız el veriyorsa onları tedavi edebilmektir. Ama hıfzıssıhha, engeller koyarak bu hastalığa yakalanmamayı temin etmektir. Devletin de dikkate alacağı en önemli iş, hıfzıssıhha tedbirlerini daha da güçlendirmektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir