Arınç'tan "sosyal devlet" vurgusu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Sosyal devlet engellisini de düşünen devlettir ve annesini babasını rahatlatan devlettir. Ona eğitim imkanı sağlayan devlettir, topluma kazandıran devlettir'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iş insanı Aziz Torun tarafından yaptırılan, merkez Osmangazi ilçesi Çeltik Mahallesi'ndeki Zihinsel Engelli Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu'nun açılış törenine katıldı.   

Böylesine bir hizmete katılmaktan mutlu olduğunu ifade eden Arınç, ''Aziz Torun ve Mehmet Torun, bu güzel hayırlı hizmetlerini resmi açılışını yapmayı arzu ettiler. Biz de en az onlar kadar istekli ve heyecanlıyız. Bugüne kısmetmiş'' diye konuştu. 

Bursalı iş adamlarının eğitime katkısının büyük olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Değerli iş adamlarımız yaklaşık 300'e yakın öğrencimiz için güzel bir eğitim mekanı hazırlamışlar. Hamdolsun, Bursa'ya geldiğim günden bu yana Bursa'mızın değerli hayırsever iş adamları, hamiyetperver iş adamları başta eğitim kurumları olmak üzere çok büyük hizmetler yapmış. Biz hayır dendiği zaman mutlaka öncelikle dini hizmetleri anlıyoruz. Ancak son yıllarda eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz gördük ve hamdolsun bütün mesaimizi, imkanlarımızı, servetimizi, eğitim kurumları önünde yoğunlaştırdık'' ifadesini kullandı. 

''Türkiye 81 il ise en çok protokol yapan ve en çok eğitim kurumlarına yüzde yüz destek sağlayan hayırsever, hamiyetli iş adamları arasında ilk beşin içerisinde Bursa var'' diyen Arınç, ''Şu ana kadar Bursa'mıza kazandırılan hayırsever kişi ve kuruluşların yaptığı katkı 335 milyon TL, yani eski rakamla 335 trilyon. Devlet bütçesinden bir kuruş çıkmıyor. Çünkü bunu karşılamamız, devletin bütçesinin tamamını harcasak yine de mümkün değil'' dedi.  

Yaptırılacak okulun hem eğitim okulu hem de iş atölyesi olduğuna dikkat çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Burada engelli çocuklarımız var. Onlar için bir eğitim kurumunun hazırlanmış olması ayrıca takdire değer. Burada pek çok anneler babalar var, evlatlarının mutluluğunu görmek için gelmişler. Ama istatistikler bize şunu gösteriyor; Türkiye'de her 8 evden birinde bir engelli yurttaşımız var. Bu bazen çocuk, bazen yetişkin olabiliyor. Bunların hayata tutunabilmesi ve toplum içinde yararlı hale gelebilmesi de ancak eğitimle mümkün. Hamdolsun sadece engelli yurttaşlarımıza daha çok hizmet edebilmek için Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını kurduk. Engelli vatandaşlarımıza evde bakımdan tutun, tedavileri, rehabilitasyonları ve sağlık hizmetleri konusunda hiçbir şeyi sakınmıyoruz. Çünkü sosyal devlet engellisini de düşünen devlettir ve annesini babasını rahatlatan devlettir. Ona eğitim imkanı sağlayan devlettir, topluma kazandıran devlettir.'' 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Arınç, Aziz Torun'a şilt ve teşekkür belgesi takdim etti.