Arjantin ve Türk firmaları biraraya geldi

Türkiye-Arjantin Ticaret ve Yatırım Heyeti ikili iş görüşmeleri kapsamında 35 Arjantin ve 140 Türk firması biraraya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Arjantin'in Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle, "Türkiye-Arjantin Ticaret ve Yatırım Heyeti" ikili iş görüşmeleri Arjantin'den 35, Türkiye'den 140 firmanın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Gıda, kimya, enerji, tekstil ve deri, orman ürünleri, ilaç ve kozmetik, hizmet sektörü ve danışmanlık gibi çeşitli sektörlerden firmalar, ortaklık, satış, ticari temsilcilik vermek amaçlı görüşmeler yapmak üzere bir araya geldi.

İlaç ve kozmetik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Hierbas Patagonicas'ın ortağı Sergio Sepiurka, Arjantin'in güneyinde Patagonya'da kurulu firmalarında, sadece Patagonya'da üretilen ağaçlardan kozmetik yağ üretimi yaptıklarını, ABD, Brezilya, Fransa'nın ihracat yaptıkları ülkeler arasında bulunduğunu anlattı.

Sepiurka, Türkiye'de parfüm ve esans ürünlerine talep olmasının, ilgilerini çektiğini ve Türkiye'ye has ürünlere yaklaşmanın birinci öncelikleri olduğunu belirterek, "Ortaklık kurup kuramayacağımızı görmek için buradayız" dedi.

El yapımı çocuk giysi markası Haydee Romero'nun sahibi Haydee Romero da, 1982 yılından bu yana Arjantin pazarında yer aldıklarını, 0-4 yaş arası kız çocukları için el yapımı giysi ürettiklerini kaydederek, Dubai'de bir fuarda ürünlerinin ilgi görmesi üzerine, satılacağını düşünerek İstanbul'a geldiğini söyledi. Romero, 2005 yılında ihracata başladıklarını ifade ederek, Avrupa'ya Türkiye ile açılmayı planladıklarını belirtti.

Arjantin Kümes Hayvanları İşleme Kuruluşları Merkezi Başkanı Roberto J. Domenech ise Türkiye'de tavuk üretiminin fazla olduğunu bildiklerini ifade ederek, Türkiye'den alabilecekleri ürünler varsa bunları ithal edebileceklerini belirtti.

Domenech, yıllık 1 milyon 700 bin ton üretimin 350 bin tonunu 60'tan fazla ülkeye ihraç ettiklerini kaydederek, helal kesim yaptıklarına işaret etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir