Artık herkes evine dönmeli

Cumhurbaşkanı Gül, Twitter üzerinden Gezi Parkı'ndaki gençlere seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim Gezi Parkı'na ilişkin görüşme ve diyalog yollarının açılmasının demokratik olgunluğun işareti olduğunu vurgulayarak, "Artık herkes evine dönmeli" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Taksim Gezi Parkı odaklı olaylar ile Rize, Artvin ve Ardahan ziyaretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Taksim Gezi Parkıyla ilgili gönderdiğiniz yoğun mesajları aldım"  ifadelerini kullanan Gül, olayların ilk gününden beri konuyla ilgili açıklamalar yaptığını belirterek, daha önce "Demokrasimiz test ediliyor" dediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Görüşme ve diyalog yollarının açılması demokratik olgunluğun işaretidir. İnanıyorum ki bu süreç iyi neticeler üretecektir. Artık herkes evine dönmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Rize, Artvin ve Ardahan ziyeretleri

Gül, son 3 günde Rize, Artvin ve Ardahan'ı ziyaret ettiğini de ifade ederek, tüm Karadeniz'in adeta cennet gibi olduğunu vurguladı.

Gittiği illerde bayram havası yaşandığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretine ilişkin 6 fotoğrafı da takipçileriyle paylaştı.

"Rize denince akla çay gelir. Ben de bir Kayserili olarak çay kesimini öğrendim" mesajıyla çay tarlasındaki fotoğrafa yer veren Gül, yol boyunca her ilçede durduklarını belirtti. "Coşku muhteşemdi" değerlendirmesinde bulunan Gül, halka hitap ederken çekilen fotoğrafları yayınladı.

Deriner Barajı'nın fotoğrafını paylaşan Gül, dünyanın en önemli barajlarından olan Deriner ile gurur duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Artvin'de 25. Hudut Tugay Komutan Yardımcılığı'nda askerlerle çekilmiş fotoğrafı da yayınladı.

Gül, "Yolumuzu hep insanlar kesmedi. Burası Ardahan-Kars yolu" ifadeleriyle büyükbaş hayvanların yola inişini gösteren fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir