Artık onlar kasetle besleniyorlar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, siyasette yaşanan kaset depremi konusunda hükümeti eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURDUR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık onlar kasetle besleniyorlar. Allah aşkına bir siyasi iktidar niye kaset seyreder? Bunların derdi ne Allah aşkına, niye bu işlerle uğraşırlar? Ayıp değil mi ya, koca koca adamsınız" dedi.

Kılıçdaroğlu, genel seçim çalışmaları kapsamında helikopterle Burdur'a geldi. Partililer tarafından çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle kısa bir şehir turu yaptı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Gürler AŞ mermer işletmesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada işçiler ve işyeri sahibiyle sohbet etti. Daha sonra kent merkezine geçen Kılıçdaroğlu, "Emekliler Kahvesi"nde oturan vatandaşlarla çay içti emeklilerden oy istedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda miting alanına geçen Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sahneye çıkarak Burdurluları selamladı. "Başbakan Kemal"sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidara gelmesiyle emekliden, çiftçiden, süt üreticisinden, sanayiciden, esnaftan yana bir tarih başlayacağını söyledi. CHP ile halkın iktidarının kurulacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet'in bütün birikimlerini evinin eşyası gibi satan bir düzeni bitireceğiz" dedi.

Projeden boğuldular, sesleri çıkmıyor

Hükümetin ekonomiyi iyi yönetemediğini, istikrarın sağlanamadığını öne süren Kılıçdaroğlu, ülkenin, çiftçi, esnaf, emekli, sanayici dostu bir iktidara ihtiyacı olduğunu söyledi.

CHP'nin geçmişte proje üretmediğine ilişkin eleştirildiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Şimdi projeden boğuldular, sesleri çıkmıyor. Fikir yok, düşünce yok adamlarda. Şimdi sabah akşam bizi kötülüyorlar, eleştiriyorlar. Çünkü yapacakları bir şey yok" dedi.

İnsanda biraz utanma olur

Kılıçdaroğlu, YGS'nin ardından ortaya atılan şifre iddialarına da değindi. Bu yıl sınava 1 milyon 700 bin gencin girdiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "O gençler bizim umudumuzdur. O gençler bizim geleceğimizdir. 1 milyon 700 bin gencin umuduyla oynadılar" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Az önce haber geldi. Önce demişlerdi ki, 'şifre yok', sonra 'sehven oldu', sonra 'şifre var.' Sonra dediler ki 'şifre var ama kopya yok.' Kopya yoksa şifre niye var? Daha bunun cevabı yok. Şimdi savcıya dilekçe vermişler kendilerini savunuyorlar. 'Şifre de yok' diyorlar. Yalana bakın. Hem diyorsun 'var', resmi diyorsun 'yok.' 1 milyon 700 bin çocuğun ahı, günahı onların boynuna. Onlardan hesap sormak da benim boynumun borcu, bunu unutmayın."

YGS'yi protesto ettiği için bazı öğrencilerin okuldan atıldığını da dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"YGS'yi protesto etti diye okuldan atıyorlar, o şifreli sınavı yapan adam, ar damarı çatlamış adam koltuğunda oturuyor. İnsanda biraz utanma olur, utanma. 1 milyon 700 bin çocuğun hakkını yedin. Yine gazetelerde var. Sorulara hiç yanıt vermemiş puan almış, nasıl oluyorsa bu? 120 puan alan da itiraz etmiş. 'Benim 120 puanım olmaz, ben soruları yaptım.' Demişler ki, 'pardon senin puanın 420, 120 değil.' Şimdi bu sınava iktidar niye ses çıkarmıyor?

'İşsizlik diye bir sorun yoktur' diyorlar

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında bir genç kürsüye yaklaşarak İngilizce, Almanca, Rusça bildiğini, buna rağmen iş bulamadığını söyledi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Recep duymaz bunları. Recep'in duyması için telefonla konuş, Recep Bey duyar" dedi.

Başbakan Erdoğan ve bakanların ülkede işsizlik sorunu olduğunu kabul etmediklerini de iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Recep Bey'e sorarsanız işsizlik diye dert yok. Bakanları söylüyor; 'işsizlik diye bir sorun yoktur' diyor. Yok mu? Gençler iş buluyor mu, bulmuyor mu? İşsizliğin olduğu yerde ailede dram vardır, huzur yoktur, tabloyu düzeltemezsiniz. 'İstikrar sürsün' diyorlardı. Ben size 'istikrar sürsün'den bir örnek vereceğim. 2002'de Türkiye Cumhuriyeti'nin hapishanelerinde hükümlü ve tutuklu sayısı 59 bin. 2011 nisan ayı itibarıyla söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin hapishanelerinde tutuklu ve hükümlü sayısı 120 bini aştı. Yüzde 100'ün üzerinde. İnsanlar niye hapse girerler? Çoğu elektrik borcu, icradan kaçmak için. Bu insan niye hapse girer? Bu sürede yapılan hapishane sayısı 49. Hapishaneler yetmiyor, yeni hapishaneler yaptılar. Eğer 49 hapishane yerine 49 fabrika yapsaydınız bu ülkenin insanı orada çalışsaydı, alınteri dökseydi daha iyi olmaz mıydı? Çıksın söylesin. '49 hapishane yapmadık', çıksın söylesin '2002'de 60 bin hapis vardı, 120 bine çıkmadı' desin. Bir de diyorlar ki 'istikrar sürsün.' O istikrarı al başına çal."

Kılıçdaroğlu, emeklileri, esnafı, hangi siyasi görüşte olurlarsa olsunlar CHP'ye oy vermeye çağırdı.

Ayıp değil mi ya, koca koca adamsınız

İktidara gelmeleri halinde "Kasetçi iktidara da hesap soracağız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Artık onlar kasetle besleniyorlar. Allah aşkına bir siyasi iktidar niye kaset seyreder? Bunların derdi ne Allah aşkına, niye bu işlerle uğraşırlar? Ayıp değil mi ya, koca koca adamsınız. Çıktınız ortaya, 'ben bu ülkeyi yöneteceğim' diyorsunuz. Memleketi yönetmek için yasa dışı bulgulardan yola çıkmak ayıp değil mi Allah aşkına? İzmir Büyükşehir Belediyesine 13 ay kamera koymuşlar. Bir ay yetmemiş, iki ay yetmemiş, üç ay yetmemiş, bir yıl yetmemiş, 13 ay. 13 ay değil, 13 yıl kurmazsan namertsin."

Konuşması sırasında bir vatandaşın elindeki gazetenin sürmanşetine de dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Manşette diyor ki, 'atma Recep din kardeşiyiz.' Dün miting yapmış, beyefendi, 'kişi başına milli gelir 20 bin doları buldu' demiş. 20 bin dolar kişi başına geliri olan var mı aranızda? Yandaşlarda var. 20 bin dolar ne demek? 'Aradık hep ceplerini her taraftan para çıktı' diyor bizim türkümüz" dedi.

Balbay'a da özgürlük getireceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan Burdurlu gazeteci Mustafa Balbay'ı da İzmir'den milletvekili adayı gösterdiklerini anımsattı. Kılıçdaroğlu, "O da parlamentoya gelecek. Ona da özgürlük getireceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir