Aselsan, Kazaklar'la ortak gece görüş sistemi üretecek

Aselsan, Kazakiztan Enginiering ile yaptığı anlaşmayla zırhlı araçlara gece görüş sistemi üretecek ortak fabrika kuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - Aselsan, Kazakistan'da zırhlı araçlarda kullanılacak gece görüş sistemleri ile elektrooptik fabrikası kuracak.

Aselsan ile Kazakistan Enginering firmalarının yöneticileri bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya gelerek kurulacak fabrikaya ve iki şirketin ortaklığı ile kurulan ''Aselsan-Kazakistan Enginering'' firmasına dair anlaşma metnini imzaladı.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı İsmail Tohumcu, Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergenaman ile Kazakistan Enginering Firmasının Genel Müdürü Bolat Sovyeteviç'in imzaladığı anlaşma metnine göre, ''Aselsan-Kazakistan Enginering'' firması Kazakistan'ın başkenti Astana'da zırhlı araçlara gece görüş sistemleri ve elektrooptik malzeme üretecek fabrika kuracak.

Kazakistan Enginering Firması Genel Müdürü Bolat Sovyetoviç de Aselsan'ın Kazakistan'da böyle bir fabrika kuruluşuna öncülük etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu, Aselsan'ın bilgi ve tecrübelerinden kendilerinin de yararlanacağını söyledi.

Fabrikanın 30 milyon dolara mal olacağı Aselsan ve Kazakistan Enginering firmalarının şirkete ve fabrikaya yüzde 50 oranında ortak oldukları vurgulandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir